Evrogol Trujića za pobedu Vojvodine, Evropa ponovo u mislima

Fudbaleri Vojvodine savladali su u derbiju 4. kola plej ofa Superlige ekipu Čukaričkog na gostovanju rezultatom 2:1.

Golove za goste postigli su Miletić u 66. i Trujić u 83. minutu, dok je pogodak za domaće postigao Jovanović u 22. minutu susreta.

Vojvodina je sada ponovo u prilici da se bori za plasman u evropska takmičenja, s obzirom na poraz Radničkog u Čačku. A izgledalo je kao da će ponovo Novosađani sami sebe pobediti.

Domaćin je poveo posle neverovatne pogreške golmana Kordića. Na jednu ispucanu loptu sa polovine Čukaričkog, oko koje se borio Nastić, naleteo je golman crveno-belih i umesto da je izbaci sa svoje polovine traljavo ju je zahvatio pa je Jovanoviću samo preostalo da je plasira u prazan gol. To nije demoralisalo ekipu Nenada Lalatovića, ali su stopostotne prilike promašili Malbašić i Trujić, a dobra šanse nisu uspeli da iskoriste ni Babić i Meleg.

U nastavku je Vojvodina ponovo pritiskala, ali nije bilo nekih izglednijih prilika. I onda, nakon prodora sa desne strane, Miletić je najpre pokušao da centrira, lopta se od jednog igrača domaćeg tima ponovo odbila do njega, a ovaj je iz teške pozcije šutirao ka golu i na iznenađenje svih pogodio kroz veliki broj igrača koji su stajali u petercu. To je dalo elana gostima, pa su nastavili da napadaju, a najlepši potez na utakmici delo je Trujića koji je dugo vukao jedno loptu na 25 metara od gola, uspeo da se okrene i pogodi same rašlje.

Treba dodati da je zbog prekršaja, drugi žuti karton u ekipi Vojvodine dobio kapiten Radovan Pankov nekoliko minita pre kraja utakmice. Pošto je Crvena zvezda slavila na Voždovcu sa 1:0, rezultat na Banovom brdu je beogradskim crveno-belima i teoretski doneo novu titlu. U ostalim susretima Radnik - Partizan 0:4 i Borac - Radnički 4:1.

Vojvodina je ponovo četvrta na tabeli sa 30 bodova, ima bod više od Radničkog i četiri od Borca koji ima meč manje. U narednom kolu Novosađani 7. maja gostuju na Marakani. Potom ih očekuje duel sa Čačanima na Karađorđu i na kraju protiv Partizana u Beogradu.

Autor: S.K.

  • ALUMNI

    04.05.2016 15:04
    PACERI
    dečko se okliznuo, čista sreća, opet šta reći za onu kreaciju na našem golu, svakako komedija od trenera i ekipe. Cela ova priča mi je toliko smešna/tužna pa sve i da se plasiramo za čuvene kvalifikacije teško da ćemo ikoga pobediti, amateri sa Malte, Linhejštajna su izmislili fudbal za ove pacere.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.