EP: Ronaldo konačno proradio, Mađari prvi, kući idu Austrijanci

Fudbalske reprezentacije Mađarske, Islanda i Portugala plasirale su se danas u osminu finala Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Mađarska i Portugal igrali su nerešeno 3:3 u Lionu, dok je Island u Sen Deniju pobedio Austriju sa 2:1.

Prvo mesto u grupi zauzela je Mađarska sa pet bodova, koliko ima i Island, ali sa lošijom gol razlikom. Portugal je treći sa tri boda, ali se našao među četiri nabolje trećeplasirane ekipe. Iz Grupe F je ispala Austrija.

Za sada je protivnik poznat samo Islandu, koji će se u osmini finala sastati sa Engleskom.

Mađarska je tri puta vodila u Lionu, ali je Portugal svaki put izjednačio, najviše zahvaljujući svojoj prvoj zvezdi Kristijanu Ronaldu, koji je na toj utakmici oborio dva rekorda.



Prvu prednost Mađarskoj doneo je Zoltan Gera, lepim udarcem sa 20 metara u 19. minutu. Izjednačio je Nani tri minuta pred poluvreme, na Ronaldovu asistenciju.

Novu prednost Mađarskoj je doneo Balaš Džudžak u 47. minutu, a u 50. je petom izjednačio Ronaldo.

Džudžak je svojim drugim golom doneo prednost Mađarskoj od 3:2 u 55. minutu, ali mu se Ronaldo revanširao sedam minuta kasnije i postavio konačan rezultat.

Kristijano Ronaldo je protiv Mađarske nastupio 17. put na evropskim prvenstvima i tako postao igrač sa najviše utakmica na kontinentalnom takmičenju. On je prestigao Edvina Van Der Sara i Lilijana Tirama.

Ronaldo je, takođe, postao prvi fudbaler u istoriji koji je dao gol na četiri različita evropska prvenstva.

Golove za Island postigli su Dadi Bodvarson u 18. i Arnor Traustason u 94. minutu, dok je jedini strelac za Austriju bio Alesandro Šepf u 60. minutu.

Island je na poveo u 18. minutu golom Bodvarsona. Aron Gunarson je iz auta ubacio loptu u kazneni prostor, neko od igrača Islanda je zakačio loptu, koja je potom stigla do Bodvarsona koji je sa šest-sedam metara pogodio mrežu Austrije.

Austrija je u 37. minutu imala veliku šansu da izjednači iz jedanaesterca, ali je Aleksandar Dragović pogodio stativu. Prethodno je Ari Skulason oborio Davida Alabu.



Fudbaleri Austrije su do izjednačenja, ipak, stigli u 60. minutu, a strelac je bio Alesandro Šepf. Šep, koji je u igru ušao početkom drugog poluvremena, iskoristio je dobro dodavanje Alabe i potom solo prodorom završio lepu akciju za 1:1.

Kada je izgledalo da će meč biti završen remijem, Traustason je u 94. minutu završio odličan kontranapad i Islandu doneo pobedu i drugo mesto na tabeli.

  • hm

    22.06.2016 21:06
    Balaš? LOL
  • Gari

    22.06.2016 20:18
    Kakva tekma
    Ria,Ria Hungaria!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.