Minimalac Vojvodine protiv Konah's kija

Fudbaleri Vojvodine pobedili su na "Karađorđu" Konah's ki rezultatom 1:0 u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.
Pred oko 6.000 gledalaca na "Karađorđu" jedini gol na utakmici postigao je Aleksandar Paločević u 86. minutu utakmice. 
 
Kontrolisala je Vojvodina igru tokom celog meča i imala je loptu u svom posedu mnogo više nego Velšani. U odbrani crveno-beli nisu imali većih problema, jer gosti nisu uspeli da spoje tri dodavanja u veznom redu, pa su Puškarić i Miletić bez problema čistili otpatke Konah's kija, kojima su pokušavali da se približe golu crveno-belih. U napadu crveno-beli nisu imali sreće, nizali su neverovatne šanse, pre svega Trujić, zatim Malbašić, Puškarić i Meleg, ali je odličan bio golman Konah's kija.
 
Taktika Konah's kija, što se ofanzivnog dela igre tiče, bila je duga lopta od golmana do igrača sa brojem 22 - Majkla Vajlda, koji je konstantno bio "usidren" na 30-40 metara od gola Vojvodine. Kurpulentni napadač je svaki put pokušavao da iznudi faul, ne bi li kasnije iz prekida njegova ekipa pripretila Vojvodini, jer drugog načina nije bilo. U odbrani su Velšani bili solidni, igrali su dosta grubo, praktično je svaki start bio na ivici faula, ali je i sudija Aleksej Nikolajev dopustio grublju igru, a može se reći i u nekoliko navrata oštetio domaću ekipu. 
 
Ostaje žal što Novosađani nisu još koji put uspeli da zatresu mrežu Velšana, ali, ukoliko ovako budu igrali i u gostima, ne bi trebalo da bude dileme oko prolaska u naredno kolo.
 
TOK MEČA:
 
Počela je Vojvodina dobro večerašnji duel. Od početka su dali do znanja gostima da će oni voditi glavnu reč u ovom dvomeču. Sjajnu šansu imao je Nikola Trujić u 22. minutu kada je ukrao loptu odbrambenom igraču Velšana i izašao sam pred golmana Nomadsa, međutim, odlično je intervenisao golman Džon Denbi.  Malbašić je nekoliko minuta kasnije nakon dobre akcije sa desetak metara šutirao preko gola Konah's kija.
 
Ušla je Vojvodina u seriju šansi, nedugo posle Malbašića šut sa dvadesetak metara oprobao je i Puškarić, ali je lopta otišla pored stative. Diktirali su crveno-beli tempo, stvarali su prilike za gol, ali nije bilo prave završnice. Tri minuta pred kraj prvog dela igre Filip Malbašić je prošao kroz sredinu gostiju, ušao je u šesnaesterac, šutirao je i pogodio stativu Velšana. To je ujedno bila i poslednja prilika u prvom delu igre.
 
I u drugom poluvremenu je Vojvodina nastavila da niže šanse. Prvo je pokušao Puškarić sa distance, zatim i Miletić, ali neuspešno. Najbolju priliku imao je Babić u 54. minutu nakon lopte Miletića. Prošao je veznjak Vojvodine po desnoj strani i šutirao je sa desetak metara iskosa, ali je još jednom odlično intervenisao golman Konah's kija. Trujić je još jednom promašio šansu 1 na 1 u 59. minutu nakon odlične asistencije Dejana Melega.
 
Neverovatno koliko je šansi Voša imala, Meleg sa desetak metara nakon centaršuta Antića poslao je loptu pored stative, a odmah posle toga Trujić pogađa spoljni deo mreže sa dva metra. Napadala je domaća ekipa do samog kraja, a gol je pao tek tri minuta pred kraj.  Maksimović je dodao loptu Paločeviću, on je dobro prihvatio na nekih desetak metara, odmah je šutirao, a ona je na putu ka golu zakačila jednog od igrača Konah's kija, što je bilo dovoljno da pređe preko golmana Denbija za veliku radost na "Karađorđu". Do kraja utakmice nije bilo više šansi.
 
Trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović rekao je da mu je žao što njegova ekipa nije dala više od jednog gola Konas Kiju i da očekuje plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evropa.

"Dominirali smo, izgarali svih 90 minuta. Žao mi je što nismo ubedljivije pobedili jer smo to apsolutno zaslužili. Imali smo nekoliko velikih šansi koje smo morali da iskoristimo. Da smo ih 'otvorili' na vreme, bilo bi pitanje koliko ćemo golova dati. Po kvalitetu, zaslužujemo treće kolo", rekao je Lalatović posle utakmice.
 
Gosti iz Velsa su se branili celu utakmicu i često odugovlačili. "Samo posed lopte i šutevi u gol govore o našoj želji da pobedimo. Želeli smo da dominiramo i zadovoljimo publiku sa tri-četiri gola razlike. Nismo uspeli jer je teško igrati protiv ekipe koja gaji ovakav stil", kazao je Lalatović.

On je dodao da je stil igre Konas Kija nepoznanica za njega. "Taj stil igre je meni nepoznanica, fudbal shvatam drugačije. To je ostrvski fudbal, nemam ništa protiv. Jako je teško probiti formaciju 4-6-0. Imaćemo svoje šanse u Velsu. Oni su dobar tim, nadaju se prolasku i nadam se da će tamo hteti više da igraju, a mi da imamo više prostora", rekao je Lalatović.
 
Naredna utakmica je na programu za sedam dana u Rilu, na stadionu "Bele Vu". 
  • stevara detelinara

    15.07.2016 17:32
    a tek suije sto su kriminal
  • blanco

    15.07.2016 10:09
    Ovi nomadi bi i iz peščanog sata uspeli da ukradu vreme... Najgrđa seljačko-šibicarska ekipa koja je gostovala na "Karađorđu" od otvaranja stadiona 1924. godine.
  • ALUMNI

    15.07.2016 01:58
    ČUDO NEVIĐENO
    nešto sam čuo da je posed lopte bio 87% na prema 13%, i jedino mi nije jasno kako su ovi prošli Norvežane.......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.