Vojvodina minimalcem do prva tri boda u Superligi

Fudbaleri Vojvodine večeras su u Novom Sadu u poslednjoj utakmici 2. kola Superlige savladali Bačku iz Bačke Palanke rezultatom 1:0.

Pred oko 2.500 gledalaca na Karađorđu, strelac odlučujućeg gola bio je Paločević u 53. minutu susreta, nakon odličnog proigravanja Malbašića.

Vojvodina je diktirala tempo i stvorila nekoliko odličnih prilika, ali su se Bačkopalančani pokazali kao dobro uigran tim, dobro organizovan u odbrani i izuzetno opasan u kontrama i polukontrama. Domaćin je najviše prilika za gol imao u prvih dvadeset minuta, ali su gosti kasnije uspeli da uspostave ravnotežu u igri, pa se na poluvreme otišlo bez golova. Vredi istaći prilike Malbašića, Paločevića, Trujića i Melega sa jedne, odnosno Mojsilovića i Galića sa druge strane, čiji je pogodak u 19. minutu poništen zbog ofsajda.

U nastavku, ponovo crveno-beli kreću agresivno stvarajući šanse za gol, ali su gosti ipak mogli prvi da povedu u 48. minutu. Posle odlične kontre, Mojsilović je sam krenuo prema Kordiću, ali mu je u poslednjem trenutku loptu izbio novajlija Planić.

Konačno u 53. minutu, Malbašić posle prodora po levoj strani šalje loptu u prazan prostor u šesnaestercu, pa Paločeviću nije bilo teško da savlada Manojlovića. Do kraja utakmice bilo je nekoliko solidnih prilika i odličnih akcija sa obe strane, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Ostali rezultati 2. kola:

Napredak - Partizan 2:1
Čukarički - Radnik 0:0
Crvena zvezda - Metalac 3:1
Rad - Voždovac 0:2
Javor - Novi Pazar 1:1
Borac - Mladost Lučani 0:1
Spartak - Radnički 3:1

Podsetimo, Vojvodina nije igrala meč 1. kola sa Novim Pazarom, a narednog vikenda crveno-beli gostuju Partizanu. Prethodno Novosađane očekuje revanš 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Dinama, a taj meč igra se u četvrtak u beloruskom Brestu sa početkom u 19:45h.

  • ALUMNI

    01.08.2016 17:35
    @ Opet, opet
    sad da li je u pitanju genetika, okruženje u detinjstvu, neurobiologija ili psihološki i socijalni procesi, možda je tebi to druže od nekih lekova, ali svakako sve ukazuje na to da postoje određene slušne halucinaciije, paranoidno i ponašanje praćeno čudnim obmanama, ili neorganizovanim govorom i razmišljanjem. Opet, opet ta socijalna i gotovo sam siguran poslovna disfunkcija!
  • I Opet

    01.08.2016 14:12
    "Grad treba da iz osnovnih škola ukloni grafite navijačko-mafijaških grupacija koji podstiču mržnju kod dece - iz dvorišta koje iste te grupe koriste za regrutovanje maloletnih izvršioca najtežih krivičnih dela u sopstvenu korist. "

    Vidite da tima veze vrlo. E, ako kvarim posao, onda izvinite.
  • ALUMNI

    01.08.2016 02:15
    @ Opet
    neko kako ovi mladi kažu spinovanje, i sad kad bi svako poželeo da menja Državu, to je sasvim u redu, ali FKV nema ništa sa tim, to ti druže prvo u svojoj kući, ako je imaš. Niko tebe ne sputava da sam, sa decom ako ih imaš voziš bicikle po Keju, sad da li ćeš tamo naići na kriminogene grupe, pa nešto nisam siguran da ćeš ih zaobići. Bogohulno je imati predrasude, iako one nisu među smrtnim gresima.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.