Srbija i Irska podelile bodove na startu kvalifikacija za SP

Fudbalska reprezentacija Srbije remijem je počela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018, pošto je večeras u Beogradu odigrala 2:2 sa selekcijom Irske.

Golove za Srbiju postigli su Filip Kostić u 62. minutu i Dušan Tadić u 69. iz jedanaesterca, dok su strelci za Irsku bili Džef Hendrik u trećem i Deril Marfi u 81. minutu.

Irci su poveli golom Džefa Hendrika, Srbija je preokrenula preko Filipa Kostića u 62. i Dušana Tadića iz penala u 68, ali je konačan rezultat postavio Deril Marfi u 81. minutu.

Dramatičan meč viđen je na stadionu Rajko Mitić, a izabranici Slavoljuba Muslina imaće za čim da žale, posebno za prečkom Andrije Pavlovića u 72. i stopostotnom šansom Branislava Ivanovića u 85. minutu. Ponovo su srpski fudbaleri ispoljili slabosti iz prošlih kvalifikacija, naivno primili dva gola posle grešaka, ali je bila vidljiva velika želja ka boljim rezultatima.

U ostalim mečevima D grupe Austrija je pobedila u Gruziji 2:0, a Vels na svom terenu Moldaviju 4:0.

Muslin: Svaki bod je bitan

Selektor Srbije Slavoljub Muslin ocenio je večeras da su njegovi fudbaleri protiv Irske zaslužili više od jednog boda, ali da je i pored toga osvojen "bitan bod" u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

"Mislim da smo zaslužili više. Držali smo loptu u našem posedu, napadali, stvarali šanse, ali eto... To je fudbal. Svaki bod je bitan, pa tako i ovaj. Bilo je momenata dobre i loše igre, što mislim da je u ovom trenutku normalno, s obzirom na to da ne može odmah da bude idealno, jer da je idealno pobedili bismo ih 3:0 ili 4:0. Mislim da smo odigrali dobro, a siguran sam da možemo još bolje", rekao je Muslin.

Irska je do vođstva došla već posle dva minuta igre, a Muslin je rekao da je to delimično poremetilo njegovu ekipu.

"Počeli smo u grču, još je scenario za njih bio idealan, poveli su i tako došli u idealnu situaciju. Oni su tim koji više voli da se brani nego da napada. Ne tražim alibi, ali taj gol, loš teren zbog kiše i ekipa koja verovatno nosi ožiljke iz prethodnog ciklusa nije mogla možda više da odigra", rekao je Muslin.

On je dodao da će Srbija u narednoj utakmici protiv Moldavije 6. oktobra ići na pobedu. "Pritisak nije nešto posebno veći nego pre početka kvalfikacija. Mi imamo taj pritisak zbog neuspeha u prethodnim kvalfikacijama. Igraćemo hrabro u nastavku i u svakoj utakmici ćemo ići na pobedu", kazao je selektor Srbije.

On se zahvalio navijačima podršci i izrazio nadu da će u narednim utakmicama biti više publike na stadionu, jer veruje da će reprezentacija to zaslužiti.

Ivanović: Idemo na pobedu protiv Moldavije

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je njegova ekipa može da bude zadovoljna osvojenim bodom.

"U drugom poluvremenu smo dodali gas, zaigrali odlučnije i preokrenuli, ali nam je u finišu opet pala koncentracija. Možemo da budemo zadovoljni ovim bodom. Ekipa je još mlada, zelena i može još mnogo da napreduje. Nadam se da ćemo u budućnosti ispraviti greške koje nam se često ponavljaju. Kvalifikacije su tek počele, ima još devet utakmica i nadam se da će biti bolje", naveo je Ivanović.

Ivanović je naveo da su Irci verovatno zadovoljniji bodom. "Irci nisu pokazali preteran kvalitet, ali kada primite dva gola na domaćem terenu, teško da možete da pobedite. Oni su došli po bod i svakako su zadovoljniji ovim rezultatom... Ubrzo nam predstoji gostovanje u Moldaviji i moramo da se okrenemo toj utakmici. Nadam se pobedi", rekao je Ivanović.

I Antonio Rukavina je naveo da su kvalifikacije tek počele i da Srbija može da bude zadovoljna osvojenim bodom.

"Bila je teška utakmica, kao što smo i očekivali. Bilo je otvoreno, nažalost brzo smo primili gol posle čega su se oni potpuno povukli. Teško smo dolazili do šansi, ali u drugom poluvremenu je bilo bolje. Sve u svemu, možemo da budemo zadovoljni bodom, iako smo očekivali pobedu. Kvalifikacije su tek pocele. Posle drugog gola kao da smo se zadovoljili, iako je bilo još dosta da se igra. Možda bi bilo bolje da smo ga kasnije dali", rekao je Rukavina.

Srbija će u narednom kolu 6. oktobra gostovati u Moldaviji, dok će Irska na svom terenu dočekati Gruziju.

  • Neko

    06.09.2016 08:30
    "Ekipa je još mlada, zelena i može još mnogo da napreduje.." - naravno, biće bolje sledeće godine, ako ne tada, onda one posle nje, pa ima godina i posle njih...mada je već sada primetno da smo lider regiona i u fudbalu :)))
  • Zivan

    06.09.2016 07:53
    Ne bi se moglo reci da Srbija nije imala sanse, ali konaccan rezultat ne ide u prilog plasmanu na Svetsko prvenstvo...
  • Perica

    06.09.2016 07:29
    Obožavam komentar
    " ....zaslužili smo više....... " Ono što smo zaslužili pisalo je na semaforu gospodine Muslin.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.