VIDEO: Real potopio "staru damu" u finalu Lige Šampiona

Fudbaleri Real Madrida osvojili su ovogodišnju Ligu Šampionu pobedviši u finulu Juventus sa 4:1, čime je ovaj klub osvojio "ušati kup" po 12. put.
Golove za Real su dali Kristijano Ronaldo (24, 64), Kazemiro (61) i Asensio (90), dok je strelac za "staru damu" bio Mandžukić (27).
 
U finalu kakvo zaslužuju ljubitelji fudbal, "kraljevski klub" je postao prvi tim koji je uspeo da odbrani titulu prvaka otkad je promenjen format takmičenja.
 
Oba tima su od starta meča igrali dobro, imali su svoje prilike i već u prvom poluvremenu viđena su dva gola. Juventus je bio agresivniji na početku meča, tražio se Gonsal Iguain, pretio je glavom, ali lopta nije išla u gol. Real je do protivničkog gola stigao nakon deset minuta igre. 
 
Ipak, tim Zinedina Zidana prvi stiže do pogotka. Nakon akcije u 24. minutu koju je započeo Toni Kros, a potom nastavio Dani Karvahal, loptu u mrežu Juvea smestio je Kristijano Ronaldo udarcem sa ivice šesnaestrca po zemlji šalje iza leđa Bufona. 
 
 
Nije se dugo čekalo na izjednačenje, jer je već u 27. minutu hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić evrogolom vratio svoj tim u igru.
 
 
Do kraja prvog poluvremena Real je pokušavao da vrati balans igri, jer je Juve pojačao presing želeći da preokrene tok meča. Međutim, na poluvreme se odlazi sa rezultatom 1:1.
 
U drugom poluvremenu inicijativu preuzima Real, napadaju, imaju šansu, pritiskaju odbranu "stare dame" visoko i loptu drže u svojim nogama. Taj trud im se isplatio već u 61. minutu, ali uz dosta sreće. Nakon neuspelih pokušaja odbrane Juventusa da izbaci loptu iz svog šesnaesterca na nju natrčava Kazemiro i od petu Samija Kedire šalje je u gol.
 
 
Tri minuta kasnije loptu je po drugi put ove večeri u gol smestio Ronaldo. Nakon centaršuta Modrića, Ronaldo vara Bufano i donosi ubedljivu prednost svom klubu. 
 
 
U nastavku meča Juventus ostaje bez igračam, pošto Kvadrado dobija crveni karton. To je iskoristio Madrid i u 90. minutu nakon sjajnog prodora Marsela, loptu u gol šalje Asensio.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.