VIDEO: Srbija lako protiv Moldavije, Ircima samo bod u Gruziji

Fudbaleri Srbije savladali su u Beogradu reprezentaciju Moldavije rezultatom 3:0 u 7. kolu grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.
"Orlovi" su od samog starta igrali otvoreno i počeli da ređaju prilike. Jaka kiša je učinila teren klizavijim, ali su se izabranici Slavoljuba Muslina odlično snašli. 
 
Ono što je takođe važno je da je Srbija ostala na prvom mestu grupe D, sa dva boda više od Irske koja je odigrala nerešeno na gostovanju Gruziji 1:1. 
 
Prva šansa viđenja je već u šestom minutu nakon prodora Filipa Kostića, koji je previsoko centrirao za Aleksandra Mitrovića. Lopta je došla do Mijata Gaćinovića, ali je on šutirao dosta loše.
 
Srbija je pritiskala protivnika, a onda je u 20. minutu, posle Matićevog centaršuta lopta stigla do Kolarova. Defanzivac Rome je tražio Kostića, ali je on promašio loptu glavom. Na sreću, ona je stigla do Gaćinovića koji se iskupljuje za udarac sa početka meča i loptu zabija u mrežu.
 
 
Novo slavlje za navijače stiglo je već 10 minuta kasnije. Ovog puta Gaćinović je bio asistent, a strelac Kolarov.
 
Međutim, velike zasluge za pogodak odlaze na račun Dušana Tadića koji je vanserijski proigrao nekadašnjeg veznjaka Voše.
 
 
Muslin je definitivno načinio dobar korak kada je Gaćinovića uvrstio u startnih 11, pošto je ovaj samo minut kasnije uposlio Aleksandra Mitrovića koji je pogodio stativu. 
 
U drugom poluvremenu viđena je nešto mirnija igra, ali je Srbija i dalje pritiskala protivnika i imala odlične prilike. Rajković nije imao mnogo posla na ovom meču, pošto su vezni red i odbrana funkcionisala dobro.
 
Čekao je svoju šansu Mitrović do 81. minuta kada su se konačno svi prethodni šutevi isplatili. Nakon dobrih paseva Kolarova i Kostića, lopta je po zemlji stigla do Mitrovića koji je u trku poslao u donji desni ugao Čebanuovog gola.
 
 
Srbija posle sedam kola kvalifikacija ima 15 bodova i nalazi se na prvom mestu grupe D. Iza "Orlova" su Irci sa 13 bodova, na trećem mestu se nalazi Vels sa osam bodova, a isto toliko ima Austrija. 
  • jerko

    02.09.2017 21:58
    Puni patrijotskog naboja i praznih stomaka su Srbija, Vojvodina i Republika Genocidna gledale ovu utakmicu. Prve procene gledanosti ozbiljno prete da ugroze gledanost Vučićevih obraćanja i konferencija uživo, al' sumnjam da će neko to objaviti.
  • LALA

    02.09.2017 21:03
    Da li treba da se radujem ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.