Marina Maljković: Emotivna i fizička ispražnjenost razlog ostavke

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da je podnela ostavku zbog emotivnog i fizičkog pražnjenja.
"Nakon mnogo neprospavanih noći i mnogo razmišljanja, donela sam tešku odluku da ne budem više selektorka reprezentacija Srbije. Jedini i osnovni razlog je neko i normalno emotivno i fizičko pražnjenje potpuno. Ne volim reč umor, jer je ne dozvoljavam ni svojim košarkašicama. Potreban je odmor", rekla je Maljkovićeva.
 
Marina Maljković je reprezentaciju preuzela u avgustu 2011. godine. Sa nacionalnim timom osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2015, kao i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2016.
 
"Izvinjavam vam se (novinarima) što se nisam javljala na telefon, ni odgovarala na poruke. Odluku koju sam donela saopštila sam jednom jedinom čoveku, a to je (predsednik KSS Predrag) Saša Danilović. Iz poštovanja prema njemu i ovoj kući, odakle je sve krenulo 2011. godine, rešila sam da dodjem iz Istanbula, da ne radimo ovo preko saopštenja i preko papira", rekla je Maljkovićeva.
 
Selektorka je pričala drhtavim glasom na ivici suza. Ona je zahvalila svima u savezu, "od operativaca i ljudi iz senke" do funkcionera, kao i svom stručnom štabu i svim košarkašicama sa kojima je radila.
 
"Ne samo onima koji su nosili medalje oko vrata, već svakoj pojedinačnoj koja je bila i na jednom jedinom treningu. Jedino što mi je žao što neću moći da saradjujem sa čovekom koga izuzetno cenim, koji je legenda naše košarke. Ne samo kao igrač, već kao funkcioner", rekla je Maljkovićeva. Ona je naglasila da ovo nije njen odlazak iz KSS, već da će se i dalje angažovati u domaćoj košarci.
 
"To je, naravno, Pokret za žensku košarku, to je nešto što za mene nije ništa manje vredno. Želim da rezultati koje smo ostvarili ne budu samo bljesak. Maksimalno ću svoju energiju usmeriti da do kraja 2017. godine imamo u Pokretu recimo 1.000 devojčica, što bi za našu zemlju bio izuzetan rezultat", rekla je Marina Maljković.
 
Danilović je kazao da potpuno razume njene razloge.
 
"Ovo sigurno nije lepa vest. Marina i ja smo seli pre neki dan i ona mi je objasnila neke stvari. Ja to u potpunosti razumem. Hvala joj na lepim rečima. Ona zna šta o njoj mislim kao o čoveku na prvom mestu, pa onda i kao velikom stručnjaku. Hvala joj u ime saveza. Žao mi je što nećemo saradjivati, ali takav je profesionalni život, sve to ide u rok službe", rekao je Danilović. 
 
Predsednik KSS kazao je da će se u "najkraćem roku" pronaći novi selektor.
  • Terješkova

    03.01.2017 23:07
    Srpski jezik je toliko zanimljiv, slikovit i pun sinonima i treba biti samo malo maštovit da izbegneš rečenicu: fizičko pražnjenje ...čak i da joj stvarno dosta sranja u sportu mogla je to lepše saopštiti!!
  • Naučnosaradnik

    03.01.2017 15:45
    Svake nedelje po jedan naučnik odluči da završi karijeru. Za njih niko ne navija? O njima nema tekstova?
  • Marina

    03.01.2017 15:15
    Pored toga što je iza sebe ostavila neizbrisiv trag u ženskoj košarcin što radi BESPLATNO sa decom na promociji košarke i iznalaženju talenata, Marina je i gospođa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).