Đorđević: Možda najteža utakmica koju sam vodio

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je da je polufinale Evropskog prvenstva protiv Rusije možda bilo i najteži meč koji je vodio.
"Moj ponos i neizmerna zahvalnost prema ovim momcima koji nose dres reprezentacije, svima u stručnom štabu, u Savezu, svima koji su dali svoj doprinos ovom zajedničkom uspehu je neizmerna. Ovih 12 momaka nijedan trening nije preskočilo od kada smo se skupili, imali su veliku želju, posvećenost radu... Najviše zasluga imaju igrači, oni su ratnici i pobednici", rekao je Djordjević.
 
"Mnogo teška utakmica. Ovo je bila možda najteža utakmica koju sam ikada vodio. Prepuna emocija, tenzija... Jako sam ponosan", dodao je selektor Srbije.
 
Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je sinoć u Istanbulu pobedila Rusiju sa 87:79. Protivnik Srbije u finalu biće Slovenija, koja je do poslednjeg meča na šampionatu stigla bez poraza.
 
"Mirni smo, staloženi, bili smo ovde, znamo šta nas čeka. Igramo protiv najbolje ekipe na šampionatu. Igraju košarku punu talenta, tehnike, vica, lepote. Na nama je da na svaki način odgovorimo na to. Zasluženo su u finalu. Moramo da se usredsredimo na to što nas čeka", rekao je Djordjević.
 
Bogdanović: Sanjao sam ovo
 
"Ovo je izuzetan uspeh za nas. Ovo mi je prvo finale Evropskog prvenstva, ali i celoj novoj generaciji. Posle svih povreda, mi smo nastavili da verujemo. Sale nam je ulivao neverovatnu dozu samopouzdanja i energije, spremao nas za ovakve fizičke napore. Hvala i navijačima koji su došli da nas podrže", rekao je Bogdan Bogdanović.
 
Na pitanje novinara koliko je sanjao ovakav uspeh sa nacionalnim timom, Bogdanović je rekao: "Ma nemate pojma... Ne mogu da vam opišem, igramo u tri godine finala Svetskog prvenstva, Olimpijskih igara i Evropskog prvenstva. Treba sad naći energiju da uzmemo to zlato. Slovenci igraju bez greške, izvanredno, ali moramo još jače da odgovorimo".
 
Bogdanović je u finišu meča pogodio jednu od ključnih trojki: "Verovao sam do kraja. Radim to na treningu stalno. Promašio sam neke šuteve i pogodim najteži, ali takva je košarka, takav sam i ja, to je to".
  • LALA

    16.09.2017 18:17
    @Čučuk Stana
    Ti si Lalo jedan običan seronja!!

    Ti si Cucuk Stano jedan obican seronja!!
  • Čučuk Stana

    16.09.2017 16:48
    @Lala
    Ti si Lalo jedan običan seronja!!
  • LALA

    16.09.2017 15:30
    Ne znam zasto ali ovo me nesto bas i ne zanima .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).