Srbija prvi put osvojila Svetsku ligu

Odbojkaši Srbije osvojili su Svetsku ligu pobedom nad Brazilom u Krakovu sa 25:23, 25:22, 25:21.

Srbija je do zlata stigla iz šestog pokušaja, posle pet izgubljenih finala, od čega čak tri od Brazilaca.

Srbija je odigrala sjajan meč, organizovanom i disciplinovanom igrom nije nijednog trenutka dopustila Brazilu da zapreti. Posle generalno odlično odigrane Svetske lige šteta je što se izabranici Nikole Grbića neće igrati na Olimpijskim igrama u Riju narednog meseca.

Bronzanu medalju osvojili su prošlogodišnji šampioni Francuzi, koji su u meču za treće mesto savladali Italijane 3:0 (25:23, 25:21, 25:20).

Seniori Srbije se iz Poljske vraćaju sutra u 12:35 časova, letovima iz Krakova preko Minhena.

Grbić otkrio kako je motivisao tim

Neposredno posle istorijske pobede, selektor reprezentacije Srbije Nikola Grbić otkrio je na koji način je svoje izabranike pripremio za duel sa Brazilom.

"Znate, u odbojci, kada idete da servirate, a neko je pre vas napravio grešku, onda se desi ta frka u glavi, pa se uplašite da ne uprskate i vi. Mi jesmo igrali i prošle sezone finale, ali sada sam igračima rekao: Hej, ne morate da budete savršeni. Nije nas dovela vaša savršenost dovde, već ono što vi jeste. Ono što ste vi u svojoj suštini. Igrajte za sebe. Uživajte na terenu". otkrio je Grbić.

Usledilo je pitanje u vezi sa ubedljivom pobedom, odnosno da li je mogao da očekuje tako nešto.

"Apsolutno! Mislim, ozbiljno sada... Retko je to na ovom nivou. Ne sećam se, iskreno, da je neko dobio Brazilce u finalu sa 3:0 na jednom ovakvom, elitnom takmičenju. Ponosan sam na ovu ekipu. Radili smo sjajno ovih nešto više od mesec dana. Ne sviđa mi se priča da se mi nismo spremali za Olimpijske igre pa nam je zato bilo lakše. Prosto smo svojim znojem došli do titule", rekao je Nikola Grbić.

Već u svojoj drugoj seletorskoj godini Grbić je doneo našoj zemlji ono što čekamo punih 19 godina, odnosno pet srebrnih i tri bronzane medalje. 

  • Spale

    18.07.2016 13:31
    Osvojanje svetske lige zaslužuje svaku pohvalu ali .... Ista ova ekipa kada je igrala za Srbiju bez nadoknade i za plasman na olipijske igre prilično se obrukala a sad kada se igra za velike pare kada svaka pobeda donosi ogroman novacsamim igračima motiv nije izostao. Mislim da za vrhunske sportiste novac ne može biti JEDINI motiv. Bio bih mnogo srećniji i ponosniji kao verni navijač da mogu da ih gledam na olimpijadi umesto na finalu svetske lige koju su ostale reprezentacije prilično iskoristile kao završnu pripremu za ono što sledi u Brazilu. Čestitke svakako ali ostaje ta velika senka nad celim timom.
  • B

    18.07.2016 08:58
    Svaka čast momci, ceo turnir ste neverovatno odigrali! Nakon izgubljenog prvog seta od Italije u polufinalu nisam verovao da možete da se vratite u meč, međutim pokazali ste ogromnu mentalnu snagu!

    Posebna čestitka Nikoli, ovaj trofej je toliko jurio kao igrač (setite se samo 5. seta u finalu sa Brazilom kad je bilo 32:30 za njih...) da mu je sigurno ogromno zadovoljstvo što ga se konačno dokopao! Svaka čast!
  • Zivan

    17.07.2016 23:44
    Sve pohvale!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Odbojka

Odbojkašice Srbije dobile protivnike u grupi na SP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu naredne godine u Japanu igraće u Grupi D protiv selekcija Brazila, Dominikanske Republike, Portorika, Kazahstana i Kenije, određeno je današnjim žrebom u Tokiju.

Odbojkašice Srbije u polufinalu EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u četvrtfinalu u Bakuu pobedila Belorusiju sa 3:0, po setovima 25:19, 25:12, 25:14.

Treća pobeda odbojkašica Srbije na EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je i treću pobedu na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je danas u Gendži bila bolja od selekcije Belgije sa 3:1 u setovima (24:26, 25:20, 25:22, 25: 21).

Odbojkašice u četvrtfinalu Evropskog prvenstva

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Azerbejdžanu i Gruziji, pošto je večeras u drugom kolu Grupe D u Gendžeu pobedila pobedila Holandiju sa 3:0 u setovima.

Odbojkašice pobedom počele Evropsko prvenstvo

Ženska odbojkaška reprezentacija pobedom je počela takmičenje na Evropskom prvenstvu, pošto je danas u Gendži, u Azerbejdžanu, slavila protiv selekcije Češke sa 3:0 u setovima (25:22, 25:16, 25:23).

Odbojkašice bez finala Gran prija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana u finale Gran prija, pošto je danas poražena od Brazila posle četiri seta.