Novosađanki Milici Starović svetska bronza u kajaku

Srpska kajakašica Milica Starović osvojila je danas bronzanu medalju u sprintu na 200 metara na Svetskom prvenstvu u češkim Rašicama.

Milica Starović je kroz cilj prošla u identičnom vremenu kao i Slovenka Špela Janić Ponomarenko - 39.564 . Zlato je osvojila Liza Karington sa Novog Zelanda (38.433), a srebro Dankinja Ema Jorgensen (38.996).

Naša reprezentativka, koja je juče bila šesta na 500 metara, danas je loše startovala, skoro celu trku bila ne šestoj poziciji, ali je u finišu uspela da u istoj liniji uđe kao i Špela. Sudijski tim dugo je odlučivao o konačnom rezultatu trke i na kraju odlučio da Milica i Slovenka podele bronzanu medelju.

Milica je članica kajak-kanu kluba "Liman", a u svojoj kolekciji već ima jedno svetsko srebro, od pre dve godine iz Milana u paru sa Dalmom Ružičić-Benedek na 500 metara.

Ona je inače nakon osvajanja medalje ponovo veslala i to u finalu trke četveraca na 500 metara. Zajedno sa sestrama Oliverom i Nikolinom Moldovan i Kristinom Bedeč zauzele su sedmo mesto u vremenu 1:34.431.

Muški četverac u sastavu Dejan Pajić, Ervin Holpert, Stefan Vekić, Vladimir Torubarov takođe je veslao u finalu i zauzeo šesto mesto sa vremenom 1:19.666.

Naš najbolji sprinter Marko Dragosavljević danas je završio finalnu trku na 200 metara kao šesti sa sekundom zaostatka u odnosu na pobednika Lijama Hita iz Velike Britanije.

Poslednjeg dana Svetskog prvenstva ostalo je da vesla još samo Kristina Bedeč. Ona će predstavljati Srbiju na najdužoj distanci u kajaku jednosedu od 5.000 metara.

Podsetimo, juče su naši kajakaši na Svetskom prvenstvu već osvojili dve medalje.

Marko Tomićević i Milenko Zorić su osvojili zlatnu medalju u kajaku dvosedu na 1.000 metara, a bronzu Nebojša Grujić i Marko Novaković u disciplini kajak dvosed na 200 metara. 

  • PravnikNS

    29.08.2017 13:29
    Bravo!!!
    Sve čestitke Milici, najbolja je!!!

    A vi, autošovinisti, kad već toliko mrzite sebe (jer mrzeti svoju zemlju je jednako mržnji samog sebe, jer ste i vi deo te zemlje), što se lepo ne pokupite i odete? Ili nabavite konopac?

    Daleko od toga da su stvari ovde idealne, ma daleko od toga da su dobre (za početak, ko nam je na vlasti)! Ali, ta vaša mržnja ne koristi ničemu, i neće popraviti stanje ovde.
  • linoleum

    28.08.2017 12:35
    Milica
    Milica, jedna u majke,.. bravo Mico, svi smo ponosni na tebe,cestitam ti od srca,i samo nastavi teako da nizes medalje.
  • vosha u srcu

    28.08.2017 07:51
    @navijac

    Kako ne kapiras ? Sto je ovde gore patriJotama je sve bolje .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.