Sjajan start rukometaša, pobeda protiv Poljske

Rukometna reprezentacija Srbije, predvođena novim selektorom Jovicom Cvetkovićem, odlično je startovala u kvalifikacijama za šampionat Evrope 2018. godine u Hrvatskoj.

Srbija je večeras u prvom kolu Grupe 2, u Gdanjsku, savladala favorizovanu Poljsku 37:32 (20:14).

Pred 10.000 domaćih navijača, Srbiju je do trijumfa protiv zvanično treće selekcije na svetu predvodio Petar Nenadić sa 10 golova, dok su Darko Đukić i Rasto Stojković postigli po sedam.

Rukometaši Srbije su od početka meča diktirali tempo. Čvrstom odbranom, ali i dobrom organizacijom napada, rano su stigli do pet golova prednosti. Stečenu prednost sačuvali su do poluvremena, a u drugom delu meča su u par navrata odbili nalete Poljske i na kraju došli do vrednog trijumfa.

U drugom meču Grupe 2, Rumunija je juče sa 26:23 pobedila Belorusiju.

Srpski tim već u nedelju u drugom kolu, od 17 sati u Nišu, dočekuje Belorusiju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Rukomet

Srbija dobila "Kuću rukometa"

Rukometni savez Srbije (RSS) svečano je danas, u prisustvu generalnog sekretara EHF-a Mihaela Viderera, državnog sekretara za sport Predraga Peruničića i mnogobrojnih zvanica otvorio "Kuću rukometa".