ĐOKOVIĆ: Ovo je meč karijere; SVETSKI MEDIJI: Ušao je među legende

Nakon osvajanja Rolan Garosa pobedom nad Endijem Marejem, Novak Đoković nije skrivao emocije, a ocenio je da je u delovima finala igrao na svom maksimumu.

"Ovo je možda najveći trenutak u mojoj karijeri. Sunce se sada pojavilo. Lepo je videti sunce posle deset dana kiše. Veliko je zadovoljstvo videti ovu publiku, koja je došla na finale. Nadam se da je uživala", rekao je posle meča.

On je postao prvi posle Roda Lejvera, posle punih 46 godina, koji je vladar svih grend slemova.

"Imao sam priliku da razgovaram sa Gugom Kuertenom pre meča i rekao mu da je za mene najupečatljiviji trenutak sa Rolan Garosa kada sam ga video da posle osvajanja trofeja crta srce na terenu i leže u njega. Pitao sam ga za dozvolu da i ja to uradim, jer je to božanstveno način da se proslavi titula", rekao je Đoković.

Kada su se emocije malo smirile, Nole se po podizanju pehara obratio rivalu iz finala, a i svojim najbližima.

"Čestitam ti, Endi, na sjajnom turniru. Hvala i na rečima podrške, kako meni, tako i mom timu. Bio je ovo sjajan meč, neko je morao da izgubi, siguran sam da i tebe čeka titula u budućnosti. Čestitke i tvom timu", rekao je Novak.

Endi Mari je čestitao Đokoviću osvajanje Rolan Garosa posle poraza u finalu. "Novače, ovo je tvoj dan. Ono što si ostvario u poslednjih 12 meseci je neverovatno, osvojio si sva četiri Gren slema u nizu, to je neverovatno ostvarenje. To je toliko retko u tenisu, nije se desilo dugo. Ponosan sam što sam bio deo današnjeg meča", rekao je on.

Trostruki osvajač Rolan Garosa, bivši brazilski teniser Gustavo Kuerten rekao je da Novak Đoković zastrašujuće brzo napreduje, ali se i našalio da nije oduševljen njegovim crtanjem. "On je svake godine sve bolji i to je zastrašujuće, ali moje srce je bilo malo bolje. Rekao bih mu da mora još mnogo da napreduje", našalio se Kuerten, koji je osvojio Rolan Garos 1997, 2000. i 2001. godine.

Kuerten je veliki Novakov navijač i prijatelj. Pored njega, među prvima sa čestitkama, kada su u pitanju kolege i koleginice na Tviteru su se javili Fabio Fonjini, Mardi Fiš, Dona Vekić, Kevin Nderson, Dušan Lajović i Tamira Pašek.

Svetski mediji o Đokoviću

Svetski mediji na svojim portalima preneli su vest o tome da je Novak Đoković trijumfovao na Rolan Garosu i kompletirao svoju kolekciju. BBC imao je blog uživo, a upis nakon poslednjeg poena glasi ovako: "Ful haus. Finalni Gren slem za njegovu kolekciju. Sva četiri su sada u njegovom posedu. Novak Đoković leži na šljaci".

Gardijan je takođe imao blog, a naslov na kraju je glasio "Novak Đoković pobedio Endija Marija za titulu".

"Novak Đoković pobedio je Endija Marija za svoju prvu titulu na Rolan Garosu. Sada ima 12 titula na Gren slemovima", navodi CNN.

Naslov koji je španska Marka dala tekstu sa Novakovim trijumfom glasi: "Đoković ušao u klub legendi". U tekstu se ističe da je Novak nakon izgubljenog prvog seta uspeo da savlada Marija i osvoji poslednji veliki turnir koji mu nedostaje.

"Đokovićev svet gral", navodi francuski "L’ Ekip", ističući da je time on "ušao u istoriju".

Agencija Rojters navela je da se Đoković osvajanjem Rolan Garosa pridružio legendama tenisa.

- Prvi teniser sveta oporavio se od nervoznog početka meča i nametnuo svoj tempo na 'Filip Šatrijeu' i osvojio svoj 12. grend slem trofej, posle prethodna tri neuspeha na Rolan Garosu - naveo je Rojters.

Italijanska Gazeta delo Sport navela je da se Đoković nedeljnim uspehom ušao u tenisku elitu. Agencija Omni sport navela je da je "nezadrživi" Novak Đoković "zacementirao svoju poziciju dominantne figure u muškom tenisu". e Eurosport naveo da je "nedostižni broj jedan" dominirao u meču posle gubitka prvog seta.

Hrvatski Indeks naveo je da je Đoković ušao u istoriju i podsetio da samo trojica igrača imaju više grend slem titula od srpskog tenisera, Rodžer Federer 17 i Rafael Nadal i Pit Sampras po 14. Đoković je do sada osvojio 12.

Kompletan izveštaj sa istorijskog meča, čitajte OVDE.

  • ПатриЈот

    05.06.2016 20:49
    Мареј на апаратима хахахахахаххахааааа

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.