Ivana Španović pobedila u Zagrebu

Ivana Španović pobedila je večeras na Hanžeković Memorijalu u Zagrebu, skokom od sedam metara i tri centimetra.

 Španović je praktično mogla do pobede svim skokovima na večerašnjem takmičenju, pošto je svaki njen ispravan skok bio bolji od najboljeg rezultata drugoplasirane Džasmin Sojers (6,68 metara).

Španovićeva je najbolji skok imala u šestoj seriji, 7,3 metra. Zbog zabeleženog vetra taj skok ne može da se prizna i kao rekord mitinga, ali se srpska atletičarka upisala kao nova vlasnica rekorda mitinga s rezultatom 6,96 metara koji je ostvarila u drugoj seriji.

Dosadašnji rekord mitinga 6,79 metara bio je u vlasništvu vicešampionke sveta Šare Proktor, koja je večeras zauzela treće mesto rezultatom 6,55 metara. "Još jedan let preko sedam metara i odlična serija skokova, prelep ambijent na stadionu, povoljan vetar, divna atmosfera, sve u svemu bilo je zadovoljstvo takmičiti se večeras u Zagrebu. A, sada jedva čekam da skačem pred domaćoj publikom u Beogradu i da zajedno proslavimo ovu neverovatnu sezonu", rekla je srpska rekorderka posle takmičenja.

Ivana Španović će za kraj svoje najuspešnije sezone skakati pred domaćom publikom, u Beogradu 11. septembra na Terazijama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.