AO: Senzacija u Melburnu, Istomin eliminisao Đokovića

Branilac titule na Australian openu Novak Đoković ispao je već u 2. kolu pošto je izgubio maratonski duel protiv Uzbekistanca Denisa Istomina rezultatom 3:2, po setovima 7:6 (10:8), 5:7, 2:6, 7:6 (7:5), 6:4.

Meč je trajao skoro pet sati, a prvi set čak 85 minuta.

Istomin, koji je prethodno izgubio svih pet duela protiv Novaka, motivisano je počeo meč i od starta se videlo da Novaku neće biti lako. Igrao je sigurno, a servis ga je odlično služio. U taj brejku prvog seta je uspeo da spase dve set lopte i na kraju dobije posle 85 minuta iscrpljujuće igre.

I u drugom je nastavio u istom ritmu, dok je s druge strane Đoković sve češće grešio. Pri rezultatu 5:4 i na servis Đokovića, Uzbekistanac je imao dve brejk, odnosno set lopte i priliku da povede sa 2:0. Tada, po ko zna koji put, mentalna snaga drugog tenisera sveta dolazi do izražaja, spasava svoj servis, a odmah potom uzima protivnikov i lako dolazi do izjednačenja.

U trećem setu Đoković je prikazao svoju pravu snagu i činilo se da će lagano uzeti i četvrti set. Međutim, Istomin se nije tako lako predao, imao je i set loptu na Novakov servis pri rezultatu 5:4, ali je nije iskoristio, već je do izjednačenja stigao u taj brejku.

Šestoruki osvajač Melburna nije uspeo da se povrati, izgubio je svoj servis u petom gemu odlučujućeg seta, a Uzbekistancu je to bilo dovoljno da napravi najveći podvig u dosadašnjem toku turnira.

U narednom kolu Istomin će igrati sa Pablom Karenjom Bustom iz Španije.

Dobar start dublova

U 2. kolo dublova prošla su tri srpska tenisera.

Nenad Zimonjić i Miša Zverev su savladali kombinaciju Dastin Braun/Albert Ramos sa 2:0 (7:6, 6:2), dok su Viktor Troicki i Dušan Lajović pobedili Nika Kirgiosa i Danijela Evansa 2:1 (6:4, 3:6, 6:3).

Jelena Janković u dublu sa Janinom Vikmajer nije uspela da prođe dalje. Njih su savladale Martina Hingis i Koko Vandevege sa 2:0 (6:3, 6:4).

  • nebesky

    19.01.2017 10:32
    Istomin...
    Ili, u ovom izdanju - Istomlin!
    A, sada će ga (Istomina), u sledećem kolu, napucati neki kvalifikant,
    Novak je hitno morao u New York zbog onih apartmana...
  • Andrija Šrek

    19.01.2017 10:04
    ...
    E, sad smo mirni.
  • Anon

    19.01.2017 09:58
    Mislim...
    ...da je Jelena kriva za Novakov sunovrat. E da, i spanski guru s kojiim grli drvece po parkovima :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.