AO: Veliki povratak šampiona, finale Nadal - Federer

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas pobedio Grigora Dimitrova iz Bugarske.
Nadal je pobedio posle velike borbe sa 3:2 u setovima (6:3, 5:7, 7:6, 6:7, 6:4), za četiri sata i 56 minuta igre.
 
Protivnik u finalu biće mu švajcarski teniser Rodžer Federer.
 
Federer je dan ranije u polufinalu izbacio sunarodnika Stanislasa Vavrinku, tako što ga je pobedio takođe sa 3:2 u setovima.
 
Nadal se ovom pobedom izborio za svoje prvo gren slem finale posle Rolan Garosa 2014. i ukupno 21. u karijeri. Do sada je protiv Federera dobio 23 od 34 meča.

Biće ovo ujedno i repriza finala iz 2009. godfine kada je Nadal posle velike drame i pet setova slavio i naterao Federera na suze. Nadal će pokušati da osvoji svoju 15. grend slem titulu, a drugu u Australiji. Federer ima 17 titula, od čega četiri u Melburnu.
 
Žensko finale singla na Otvorenom prvenstvu Australije igraće sestre Serena i Venus Vilijams, koje će se sastati u subotu.
  • kuzze detelinara

    27.01.2017 20:07
    pa super
    Stvarno sjajno za vreme sporta i razonode. Svi ljubitelji tenisa imaće priliku da uživaju u ovom finalu. Nema veze što je ugođaj malo retro..., ovo se mora gledati. Zadnja je prilika, realno
  • Lala

    27.01.2017 19:13
    Crnjak
    Sada je red dosao na Djokovica da ocisti organizam kao sto je to Nadal uradio.
  • boki

    27.01.2017 17:55
    Legende ponovo u finalu. U nedelju kupujem pivo , zovem komsiju i da uzivamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.