Dejvis kup: Srbija povela sa 2:0

Teniska reprezentacija Srbije povela je večeras sa 2:0 protiv Rusije u prvom kolu Dejvis kupa, pošto je Danil Medvedev predao meč Novaku Đokoviću.
Medvedev je predao meč pri rezultatu 2:1 u setovima za Đokovića i 1:0 u četvrtom setu.
 
Prvi poen Srbiji ranije danas doneo je Viktro Troicki koji je slavio protiv Karena Kačanova u pet setova.
 
U subotu je na programu duel dublova, a u nedelju dva singl meča.
 
Od početka meča je bilo vidljivo da Đoković nije u meču, a sredinom seta je zatražio medicinski tajm-aut zbog povrede ramena. On je napravio veliki broj grešaka, što je Medvedev koristio. Prvi set su obeležili brejkovi, bilo ih je ukupno šest, a ruski teniser napravio je dva više za prednost od 6:3 posle 45 minuta igre.
 
Posle jednog od najlošijih setova u poslednjih nekoliko godina, loša igra Đokovića prenela se i u drugi set, pošto je Medvedev poveo sa 3:0. Potom je zaigrao bolje i uspeo da preokrene rezultat i dobije drugi set sa 6:4. Ruski teniser je u trećem setu počeo da popušta, vidno je bio umoran, što je Đoković iskoristio i dobio taj deo igre sa ubedljivih 6:1. 
 
Medvedev je nastavio da igra, ali nije mogao da izdrži više od jednog gema u četvrtom setu.
 
Uzbudljiv meč Troickog i Kačanova, 37. i 52. tenisera sveta, u niškoj hali Čair trajao je četiri i po sata. Troicki je odlično počeo meč i već u prvom gemu je oduzeo servis protivniku, da bi potom uz još jedan brejk poveo sa 5:1. Kačanov je do kraja seta napravio jedan ribrejk, ali to nije poremetilo srpskog tenisera koji je u desetom gemu iskoristio prvu set loptu. 
 
Drugi set obeležili su dugi gemovi i veliki broj brejk prilika. Po jedan brejk napravila su obojica tenisera, pa je pobednik tog dela igre rešen u taj-brejku. Rus je bio bolji i u taj-brejku je slavio sa 7:3. 
 
Troicki je odigrao odličan treći set. Protivniku nije dozvolio niti jednu brejk šansu, a on je napravio jedan brejk, što mu je bilo dovoljno za prednost od 2:1 u setovima. 
 
Srpski teniser je na početku četvrtog seta imao dve brejk šanse, ali ih nije iskoristio. Kačanov je potom zaigrao mnogo bolje, pa je uz dva brejka odveo meč u peti, odlučujući set.
 
Obojicu tenisera su u četvrtom seta mučile povrede, odnosno grčevi. U petom setu se vodila velika borba. I Troicki i Kačanov su propustili po nekoliko brejk prilika, a srpski teniser čak i tri meč lopte u desetom gemu. Kačanov se odbranio, pa je i peti set rešen u taj-brejku.  
 
Ruski teniser je osvojio prva četiri poena u taj-brejku, ali je potom Troicki uzvratio istom merom i izjednačio na 4:4. Kačanov je prvi stigao do meč lopte, ali se srpski teniser spasio, a potom i iskoristio svoju četvrtu meč loptu. 
 
Troicki je rekao da je meč sa Karenom Kačanovim bio "strašan i dug" i istakao da je publika u Nišu najbolja u Srbiji. "Publika je zaista bila neverovatna, bodrila me je tokom čitavog meča. Voleo bih da je hala veća i da igramo ovde svaki meč. Publika zaslužuje da dođemo i da igramo", rekao je Troicki i dodao da ga je zaista dirnulo to što je prilikom intoniranja državnih himni publika u hali Čair razvila i rusku i srpsku zastavu. 
 
VIDEO: Dve himne, jedna zastava
 
Intoniranje himni Srbije i Rusije, pred početak duela ovih reprezentacija u Dejvis kupu, bio je poseban momenat za sve prisutne.
 
Navijači u Nišu su, tokom intoniranja himne Rusije okrenuli veliku zastavu na stranu na kojoj su ruske boje, da bi je kasnije vratili na stranu na kojoj je raspored boja Srbije.  
 
  • Nislija

    03.02.2017 20:03
    Svaka čast na pobedi. Veoma mi je drago i zbog pune hale. Niš je još jedanput pokazao zašto sve nase reprezentacije u svim sportovima žele da igraju u Nišu. Zbog atmosfere i gostoprimljivosti . Tu činjenicu su i Rusi isticali, pa smo napravili i poseban pozdrav za njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.