Đoković prekinuo saradnju sa Vajdom, Amanovićem i Gričom

Novak Đoković dogovorio se sa trenerom Marjanom Vajdom, kondicionim trenerom Gebhardom Fil Gričem i fizioterapeutom Miljanom Amanovićem da zaključno sa Masters turnirom u Monte Karlu okončaju višegodišnju saradnju.
Do dogovora je došlo nakon detaljne analize igre, postignutih rezultata, ali i zbog privatnih planova svakog člana tima. Zaključeno je da su, uprkos uspešnoj saradnji u proteklom periodu, trenutno neophodne promene, nov pristup i nova energija da bi Đoković podigao nivo igre i ostvarivao bolje rezultate na ATP turu.
 
"Beskrajno hvala Marjanu, Džidžiju i Miljanu na deceniji prijateljstva, požrtvovanosti, profesionalizmu i posvećenosti mojim ciljevima u karijeri. Bez njihove podrške ne bih ostvario ovako velike rezultate u tenisu. Svestan sam da su živeli za mene i da su sve podređivali mojim uspesima i ostvarenju mojih snova. Bili su moja snaga i davali su mi uvek vetar u leđa. Nije ovo bila laka odluka, ali zajedno smo osetili da nam je potrebna promena. Veoma sam zahvalan i ponosan na naš odnos i neraskidivu vezu koju smo izgradili tokom godina, zasnovanu na ljubavi, poštovanju i razumevanju. Oni su moja porodica i to se nikad neće promeniti", rekao je Đoković.
 
Dodao je da veruje da će promena doprineti njegovim boljim rezultatima: "Želim da nastavim da podižem nivo svoje igre i snage i to je proces koji traje. Stvarno uživam u tenisu. Imam osećaj kao da počinjem sve iz početka i sviđa mi se ovaj izazov. Lovac sam i jedan od mojih najvećih ciljeva je da se ponovo vratim u pobedničku formu".
 
Prema njegovim rečima neće žuriti sa odlukom o angažovanju novih osoba u stručnom štabu.
 
"Osećam da je ovo novo poglavlje u mom životu. Moja karijera je uvek išla uzlaznom putanjom, a sada doživljavam kako je to kada vas put odvede u drugom pravcu. Želim da pronađem način da se vratim na sam vrh jači i otporniji nego pre. Veoma sam uveren da ću u tome uspeti, iako je reč o procesu koji ne može da se desi preko noći. Zato mi je potrebno i vreme da pronađem pravu osobu u timu sa kojom ću moći da se povežem na profesionalnom nivou. Toliko sam dugo u tenisu da mogu samostalno da sprovodim dnevne rutine i ne želim da žurim sa odlukama. Plan je da na narednim takmičenjima putujem uz podršku svoje porodice i menadžera. Obavestiću javnost o detaljima kada pronađem pravu osobu za tim, ali za sada bih želeo samo da se svima vama zahvalim na podršci i na razumevanju", naveo je Đoković.
 
"Vreme provedeno sa Novakom je jedan život. Bili smo deo velikih uspeha, živeli i disali za iste ciljeve. Pružio sam sve što sam znao kao trener i ponosan sam na naše rezultate. Stigli smo do momenta kada smo shvatili da je potrebna nova energija u timu. Novak može još da ide napred i siguran sam da hoće", ocenio je Marjan Vajda.
  • Dejan021

    06.05.2017 11:05
    Porodica
    Posveti se ti druze bolje porodici. Puno si ucinio za Srbiju i vise nego svi drugi sportisti ali je glupo da sada silis stvari. Dolaze neki novi mladji i bolje je povuci se dok je vreme. Imas dete, imas novac, sta ce ti vise popularnost i novac? Za sta? Da tvoja zena izigrava ludilo sa fondacijama ili tvoj stric biznismena?!
  • Doca

    06.05.2017 01:32
    Baš odlično.
    Sada će Jeca i da ga trenira i da ga hrani lišćem.
    Bolje da je nju otpustio.
  • RIZBO

    05.05.2017 16:04
    @@ RIZBO
    ako ti nešto nije jasno:

    http://www.021.rs/story/Sport/Tenis/133956/Kako-teniseri-placaju-porez.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.