Đoković u trećem kolu Rima

Novak Đoković plasirao se u treće kolo masters turnira u Rimu, pošto je danas pobedio Alježa Bedenea iz Britanije u dva seta, 7:6, 6:2.
Đoković je drugi na ATP listi, a Bedene je 55, ali se srpski teniser mučio u prvom setu, u kome su obojica tenisera izgubila svoj prvi servis, posle čega su ih čuvali do kraja tog perioda igre. Đoković je bio odličan u taj-brejku, koji je počeo asom, a onda je napravio i dva mini-brejka za vođstvo od 5:0. Bedene je uspeo da spase prvu set-loptu, ali ne i drugu i srpski teniser je taj deo igre dobio sa 7:2.
 
Borba je nastavljena i u drugom setu, ali je Đoković odmah na početku napravio brejk, iskoristivši svoju drugu brejk loptu u dugačkom gemu. Čuvao je svoj servis, a onda je u petom gemu napravio novi brejk, da bi posle svog servis gema poveo sa 5:1. U svom sledećem servis gemu uspeo je da iskoristi četvrtu meč loptu i dobije meč.
 
Protivnik u trećem kolu biće mu pobednik španskog duela u kome se sastaju Pablo Karenjo-Busta i Roberto Bautista-Agut.
 
Janković i Petković startovale pobedom
 
Jelena Janković i Nemica Andrea Petković uspešno su startovale na turniru u Rimu u konkurenciji dublova, pošto su danas u prvom kolu savladale Italijanke Deboru Kijezu i Stefaniju Rubini 7:5, 6:2.
 
Meč je trajao 76 minuta, a Janković i Petković će za plasman u četvrtfinale igrati protiv pobednica meča Katerina Bondarenko/Katerina Sinijakova - Gabrijela Dabrovski/Jifan Ksu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.