Đoković u polufinalu Rima

Novak Djoković plasirao se u polufinale turnira u Rimu, pošto je danas u četvrtfinalu pobedio Argentinca Huana Martina del Potra u dva seta - 6:1, 6:4.
On će se kasnije danas u polufinalu sastati sa Austrijancem Dominikom Timom koji je juče sa 6:4, 6:3 pobedio Španca Rafaela Nadala.
 
Djoković je u 18. duelu s Del Potrom do 14. pobede došao posle sat i 31 minut igre. Meč je danas nastavljen nakon što je sinoć bio prekinut zbog jake kiše, pri vodjstvu Djokovića od 1:0 u setovima.
 
Del Potro je dobro počeo meč, odmah je na početku oduzeo servis Djokoviću, ali je srpski teniser odmah uzvratio brejkom. I pored lošeg procenta ubačenog prvog servisa, ali i svega 50 odsto osvojenih poena na prvi servis, Djoković je u nastavku tog perioda osvojio sve svoje servis gemove, iako je Del Potro u dva gema imao prilike da se vrati. Srpski teniser je s druge strane bio izuzetno agresivan na servise rivala i uz još dva brejka lako osvojio prvi set.
 
Na početku drugog seta obojica tenisera bili su sigurni na svojim servisima, da bi zbog jake kiše meč bio prekinut. Posle više od 14 sati pauze, meč je nastavaljen danas sigurnim servis gemom Djokovića, a potom i brejkom srpskog tenisera.
 
Del Potro je u narednom gemu imao priliku da uzvrati istom merom, ali je srpski teniser ipak uspeo da se izvuče i potvrdi brejk. Argentinac je brzo i bez izgubljenog poena dobio naredni gem i smanjio zaostatak.
 
Obojica tenisera su do kraja meča bili sigurni na svojim servisima, pa je tako Djoković došao do svog drugog polufinala na masters turnirima u dve nedelje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.