Sjajni Krajinović u finalu mastersa u Parizu, za titulu sa Sokom

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u finale poslednjeg mastersa sezone koji koji se igra u Parizu.

Dvadesetpetogodišnji Somborac je u polufinalu pobedio devetog nosioca, Amerikanca Džona Iznera sa 6:4, 6:7 (2:7) i 7:6 (7:5) posle dva i po sata igre.

On će u nedelju u finalu igrati protiv Amerikanca Džeka Soka koji je danas sa 2:0 pobedio Benetoa. Finalni meč neće početi pre 15 časova.

Krajinović je protiv Iznera odigrao briljantan meč, na servisima je bio siguran, nijedan nije izgubio, a jedan brejk u prvom setu mu je bio dovoljan za najveći uspeh u karijeri. Izborio se sa 31 asom Amerikanca, a u odsutnom momentu u drugom taj-brejku uspeo je da mu uzme servis pri 5:5 i dođe do prve meč lopte koju je odmah iskoristio.

Krajinović je na ovaj turnir dospeo kroz kvalifikacije, a sem Iznera izbacio je prethodno Sugitu, Kverija i Maua, dok mu je Nadal predao četvrtfinale bez borbe.

Bez obzira na ishod finalnog meča, već sada je izvesno da će napustiti Pariz sa najboljim renkingom u karijeri. U Francusku je došao kao 77. na svetu, a od ponedeljka će biti najmanje na 37-oj poziciji na ATP listi što će mu omogućiti da naredne godine više ne igra kvalifikacije.

Masters u Parizu igra se za ukupni nagradni fond od 4.273.775 evra.

  • aaa

    04.11.2017 22:12
    sjajno
    drugi puut u zivotu sam pustio suze sto se tice sporta. bravo filipe
  • Zivan

    04.11.2017 16:58
    Sve pohvale Filipu!
  • Salamander

    04.11.2017 16:50
    Maestralno!
    Napred mladicu!


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.