Mladi vaterpolisti Partizana napadnuti u Zagrebu

Dvadesetak maskiranih osoba napalo je juče u Zagrebu šestoricu mladih srpskih vaterpolista koji borave u glavnom gradu Hrvatske na kadetskom vaterpolo turniru.

Kako je izjavio koordinator mlađih selekcija vaterpolo kluba Partizan Zoran Bratuša, ceo problem je nastao jer je jedan od vaterpolista nosio obeležja Partizana.

"Mislim da je ceo problem nastao što jedan dečak nije poslušao da ne nosi obeležja Partizana i na putu ka Mekdonaldsu gde su jeli, verovatno ih je spazila grupa Dinamovih navijača i posle toga su ih sačekali. Tri dečaka su uspela da se izvuku, dva su, da kažem, dobili malo batina. Jedan je malo teže prošao jer je dobio udarac u šaku, ali svi igrači osim njega igraju normalno. Inače, domaćini su odmah posle toga reagovali i odveli decu na pregled", rekao je Bratuša.

Kako prenosi RTS, napad je prijavljen policiji koja je započela istragu protiv N. N. počinilaca.

"Jednom vaterpolisti je slomljen prst, a više njih je zadobilo udarce u glavu šipkama i rukama. Vaterpolisti nisu zadobili unutrašnje povrede", rekao je za RTS Dragan Tomašević, otac vaterpoliste.

Tomašević je rekao da se sve dogodilo iznenada. "Naša deca su normalno jela u 'Mekdonaldsu', nije bilo nikakvih provokacija, a prilikom izlaska iz restorana napadnuta su šipkama. Očigledno je sve bilo organizovano, čim su znali da su vaterpolisti iz Srbije", rekao je Tomašević.

On je dodao da se trenutno smirila situacija, prenosi RTS.
 

  • Miki

    11.09.2016 15:50
    Realno
    Zanimljivo da nije spomenuto u našim medijima da je jedan od dečaka bio u majici Partizana (?!)

    Ajd obuci Dinamov ili Hajdukov dres pa stani ispred Meka kod nas, ne da će ti slomiti prst nego ćeš dobiti nož ili metak.
  • KanchoKomancho

    11.09.2016 12:52
    Isprika
    Bez obzira što režimske srbijanske novine uvijek bezočno i propangasistički preuvelučavaju svaki incident na relaciji Srbi - Hrvati u cilju kreiranja slike o Srbima junacima i žrtvama i Hrvatima genocidnim zločincima, što je bio slučaj i s ovim događajem (evo što se zaista dogodilo: http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Mladi-vaterpolisti-zrtve-nocnog-napada-navijaca-Dinama-U-sredistu-Zagreba-napadnuti-petnaestogodisnji-juniori-Partizana). Ovo je ipak jadno i sramotno da se događa u Zagrebu, zbog čega se (mada nemam nikakve veze s tim i mada svoju djecu učim da ne dijele ljude po rasi, naciji, religiji ili bilo kakvom osobnom opredjeljenju) u svoje ime ispričavam toj djeci/sportašima, njihovim roditeljima i trenerima. Žao mi je što živim s takvom "šakom jada" u istom gradu. To sve treba rigorozno sankcionirati da više takva suluda ideja nikad nikom ne padne na pamet. Isto tako, o toleranciji i uvažavanju treba više učiti djecu od malih nigu. U svakom slučaju, moje iskrene isprike.
  • Fric

    11.09.2016 10:35
    Slabo sećanje ili ludilo
    Pa zar nisu palili i/ili bacali cigle na njihove automobile kad beše ne tako davno na Rukometnom prvenstvu u našem gradu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Vaterpolo

Mladi delfini osvojili bronzu na SP

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za vaterpoliste do 20 godina, pošto je u finalu savladala selekciju Mađarske sa 12:11.

Hrvatska svetski prvak u vaterpolu

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je titulu na Svetskom prvenstvu u Budimpešti pobedom nad selekcijom domaćina Mađarskom 8:6.

Vaterpolisti sigurno do polufinala SP

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto je danas u Budimpešti pobedila Australiju sa 15:5 (4:1, 4:2, 4:2, 3:0).