VIDEO: Grejs Džouns na ovogodišnjem Egzitu

Grejs Džouns nastupiće na ovogodišnjem Egzitu, koji će se od 12. do 15. jula održati na Petrovaradinskoj tvrđavi.
Na glavnoj pozornici festivala pokazaće da je još pre Madone, Lejdi Gage i Rijane, kojima je bila najveći uzor, prva uvela avangardnu umetnost i visoku modu u svetske muzičke tokove.
 
Jamajčanka iz visokog društva, karijeru počinje kao supermodel u Parizu i Njujorku, radeći okružena modnim kolosima kao što su Iv Sen Loran, Karl Lagerfeld, Kenzo Takada i Đorđo Armani, a lično Isej Mijake je uzima da mu bude vodeći model na istorijskoj reviji u Tokiju 1976. godine. Njeno lice krasi naslovnice magazina "Vogue" i "Elle", a fotografišu je lično Helmunt Njuton i Gaj Borden. Grejs se ubrzo našla u zavodljivom vrtlogu njujorškog Studija 54, gde su njeni najveći fanovi tamošnja klijentela, pre svih dvojica velikih umetnika 20. veka, Endi Vorhol i Kit Haring, kao i brojni glumci i disko magnati. Ipak, nju kao živo umetničko delo stvarao je njen saputnik i čuveni francuski umetnik Žan Pol Gode, koji je njenu divlju i nezadrživu energiju, urođenu androginost i nadljudskost pretvorio u neiscrpni niz nezaboravnih scenskih i televizijskih nastupa, te fotografija koje će još vekovima krasiti galerije, muzeje i udžbenike istorije umetnosti...
 
Kako bi svetska muzička scena, ali i savremena umetnost generalno izgledali bez njenog uticaja, gotovo je nezamislivo, jer su nebrojeni umetnici upravo Grejs navodili kao uzor. 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit

EXIT izglasan u top 10 festivala sveta

Jedan od vodećih svetskih muzičkih medija DJ Mag objavio je rezultate glasanja publike širom sveta za 100 najboljih muzičkih festivala, a EXIT se na ovoj listi našao među 10 najboljih.