Menu 021

Uspešno realizovana promocija u 27 zemalja

Konkretan efekat osmomesečne kampanje kojom je promovisan Novi Sad kao Evropska prestonica kulture je povećanje broja turista u vojvođanskoj prestonici u prva četiri meseca ove godine za čak 30% u odnosu na isti period lane.
Zabava 14.06.2018. | 13:40 > 20:44
Uspešno realizovana promocija u 27 zemalja
Foto: 021.rs

Prema zvaničnim podacima Turističke organizacije Novog Sada i Republičkog zavoda za statistiku na teritoriji Grada Novog Sada u periodu januar - april boravilo je 51.515 turista, od toga domaćih 21.740, stranih 29.775, a ukupno je ostvareno 107.069 noćenja.

Za posao promocije i oglašavanja bila je zadužena Exit fondacija, a realizacija se odvijala u 27 zemalja sveta. Zanimljivo je da u poseti Novom Sadu prednjače upravo turisti iz zemalja i gradova u kojima je promocija bila i najintenzivnija.

U Exit fondaciji su naveli i da je budžetu Fondacije "Novi Sad 2021", kojoj je danas predat izveštaj o realizaciji promocije Novog Sada kao Evropske prestonice kulture, ušteđeno preko 50 miliona dinara kroz ostvarene popuste, koji iznose od 50 do čak 90 odsto u odnosu na prosečne cene svetskih medija, te domaćih i regionalnih marketinških agencija.

Tokom osmomesečne promocije preko 200 saopštenja i vesti poslato je putem Exitove baze od preko 3.000 adresa širom sveta. Objavljeno je više od hiljadu priloga na televiziji, radiju i štampanim medijima, kao i više hiljada priloga na internet portalima. Samo oglašavanje na društvenim mrežama na više od 20 tržišta sveta animiralo je visokih deset miliona ljudi pažljivo ciljane i odabrane grupe potencijalnih budućih posetilaca Novog Sada.

Exit fondacija je saopštila i da je "zahvaljujući svojim kontaktima širom sveta, uspela da i sa ograničenim budžetom, uz ostvarivanje izuzetnih popusta realizuje zapaženu marketinšku kampanju sa veoma konkretnim rezultatima". A taj konrektan rezultat je upravo pomenuti direktan porast broja turističkih noćenja za 30 odsto.

Autor: 021
Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Cenovnik Impresum Kontakt Uslovi korišćenja Pošalji vest