Šta su tražili izvođači na Exit festivalu - od usoljenih školjki do čarapa i gumenih medvedića

Jedna od stvari koje zanima fanove muzičkih zvezda jeste njihov život na turnejama, šta jedu, piju, imaju li neke posebne zahteve.
Šta su tražili izvođači na Exit festivalu - od usoljenih školjki do čarapa i gumenih medvedića
Foto: Pixabay
Mitovi su izgrađeni oko toga ko je koliko i kakvog šampanjca ili vina naručio, koliko su daleko dosezali zahtevi pojedinih muzičara, da li je sve što su tražili bili legalno ili ne. Exit Festival svake godine objavi rajder listu izvođača koji će nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi, pa se neretko ruše mitovi o zahtevnim i razmaženim zvezdama.
 
Popularni Migosi će u Srbiju stići dan pred nastup na Exitu kako bi se upoznali sa državom u kojoj ranije nisu nastupali. Oni su od protokola zatražili četiri flaše luksuznih šampanjaca, mirisne sveće, a prezalogajiće pikantna pileća krilca.
 
Po svemu sudeći, napitak od kombuhe je popularan među muzičarima. On se nalazi na rajder listi art-pop umetnice Fever Ray, kantautorke LP, ali i veterana rege scene Zigija Marlija, koji će, između ostalog, posetiti i spomenik podignut u čast njegovom ocu Bobu Marliju koji se nalazi u Banatskom Sokolcu.
 
Grejs Džouns se drži svojih ekstravagancija. Ona će dobiti sopstvenu garderobu dekorisanu mirišljavim ljiljanima i orhidejama. Ikona iz kultnog Studija 54 tražila je usoljenje školjke, francusko vino i šampanjac, ali i najkvalitetniji suši.
 
Mladi di-džej Martin Gariks će se možda naći u udžbenicima novog obrazovnog smera na jednom privatnom fakultetu, ali je za svoj nastup na Exit Festivalu zatražio, ni više ni manje, crne majice, bokserice, čarape i omiljenu marku voska za kosu.
 
Dejvid Geta koji je i ranije nastupao na Exitu i dalje ima skromne zahteve. Napomenuo je samo da je alergičan na luk, da izbegava brzu hranu i da ima veliku želju da isproba lokalna craft piva. S druge strane, zvezda u usponu Alice Merton je zamolila za perece i selekciju gumenih medvedića.
 
Exit festival počinje u četvrtak, 12. jula i trajaće do nedelje, 15. jula. Na njemu će nastupiti poznati izvođači kao što su Migos, Fever Ray, LP, Dejvid Geta, Zigi Marli, Frenč Montana, a tu su i domaći izvođači kao što su Atheist Rap, Bad Copy, Bajaga, Anton i Hevi Hipi Bejbi, Bojana Vunturišević...

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit

EXIT izglasan u top 10 festivala sveta

Jedan od vodećih svetskih muzičkih medija DJ Mag objavio je rezultate glasanja publike širom sveta za 100 najboljih muzičkih festivala, a EXIT se na ovoj listi našao među 10 najboljih.