Menu 021

FOTO: Pravljenje jedinstvenog murala od limenki na ovogodišnjem Egzitu

Posetioci ovogodišnjeg Egzita imaće priliku da kreiraju jedinstveni mural od iskorišćenih limenki.
Zabava 11.07.2018. | 12:55 > 13:12
Instalacija duga šest metara, pod nazivom "Pixelata", je projekat španskih dizajnera, a svako umetničko delo nastaje bojenjem i ubacivanjem limenke u prethodno pripremljenu konstrukciju. Na ovaj način, posetioci će na kreativan način doprineti reciklaži limenki, koje je u potpunosti moguće preraditi i upotrebiti ponovo nakon samo 60 dana.  
 
"Pixelata je najbolji spoj umetnosti i reciklaže i predstavlja impozantno umetničko delo u čijem stvaranju svi možemo učestvovati. Posetioci festivala sjajno reaguju i do sada smo zajedno kreirali više murala, koji istovremeno oduševljavaju publiku, ali i šire svest o značaju reciklaže. Svi zajedno, podsećamo se još jednom zašto je limenka najpogodnija – lagana je, nesalomiva i može se bezbroj puta reciklirati", navodi Nemanja Komatović iz "Recan fondacije".
 
Do sada su se u pravljenju umetničkih dela od limenki oprobali posetioci Egzitovih festivala u Bosni, Rumuniji, Hrvatskoj. 
 
Pixelata se nalazi u Opens zoni. 
 
Recan fondacija za reciklažu limenki za piće osnovana je 2005. godine kao neprofitna organizacija od strane "Ball Beverage Packaging Europe", fabrike za proizvodnju limenki. Program "Svaka limenka se računa" je partnerstvo između proizvođača limenki, pića, reciklažne industrije i organizacija za zaštitu životne sredine.
Autor: 021.rs
Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Cenovnik Impresum Kontakt Uslovi korišćenja Pošalji vest