Najl Rodžers otvara jubilarni Sea Dance

Nile Rodgers nastupiće uz pratnju svoje legendarne grupe Chic na otvaranju petog izdanja Sea Dance festivala, u četvrtak, 30. avgusta.
Kompozitor, muzičar i producent koji je značajno uticao na tokove razvoja popularne muzike, zaslužan je za neke od bezvremenskih hitova i albuma zvezda kao što su David Bowie, Madonna, Duran Duran, Daft Punk, Eric Clapton, Robert Plant, George Michael, Bryan Ferry, B-52s, INXS i mnogi drugi. Za saradnju sa njim borili su se i giganti kao što su Mick Jager i Michael Jackson, a disko era ne bi bila ista bez plesnih himni njegove grupe Chic, ali i hitova za Sister Sledge i Dianu Ross, dok se njegova čuvena pesma "Good Times" smatra samim izvorištem hip-hop muzike.
 
Kada se saberu, sve pesme koje je radio premašuju 500 miliona prodatih albuma i preko 75 miliona singlova. Rodgers dokazuje svoju savremenost i činjenicu da je vizionar plesne muzike, time što stoji iza superpopularne numere "Get Lucky", možda i najvećeg letnjeg hita ove decenije. Na listi njegovih mlađih saradnika upisali su se i Lady Gaga, David Guetta, Avicii, Pharrell Williams, Pitbull, Sigala, Disclosure i Sam Smith, dok će sa Chic objaviti novi album "It’s About Time" u septembru ove godine, čije će pesme premijerno čuti publika na Sea Dance festivalu.
 
BBC je proglasio Rodgersa i Chic za jedno od najboljih koncertnih izvođenja u 2017, dok su ovaj furiozni sastav i festivalski giganti Glastonbury i Coachella uvrstili prošle godine među svoje najuspešnije nastupe po oceni medija i publike. Na otvaranju Exita 2013. horski su se pevali hitovi "Let's Dance", "Get Lucky", "Le Freak", "We Are Family", "Notorious", "Lost in Music", "Like a Virgin", "Upside Down" i brojni drugi čije je melodije doslovno svako čuo, a da ni ne zna da ih sve povezuje jedno ime - Nile Rodgers. Zato je ovaj muzički genije uvršten i u Rock and Roll kuću slavnih, ali i Dance kuću slavnih, Grammy kuću slavnih, a predsedava i Kućom slavnih muzičkih autora.
 
U četvrtak, 30. avgusta, na Sea Dance stiže i Lost Frequencies. Popularni belgijski muzičar na Sea Dance se vraća sa novim albumom na kome se nalazi hit singl sa Jamesom Bluntom i numerama "Crazy", "Beautiful Life" zahvaljujući kojim je ponovo zauzeo top pozicije svetskih muzičkih lista. Listi izvođača ovogodišnjeg festivala pridružiće se i Burak Yeter. Ovaj holandski DJ turskog porekla jedna je od najvećih senzacija na klupskoj sceni u proteklih nekoliko godina, o čemu svedoči hit singl "Tuesday" koji se vrteo u klubovima širom sveta uz oko 400 miliona YouTube pregleda.
 
 
Na festival se vraća i DJ dvojac Filatov i Karas. Nakon hita "Don’t Be So Shy", duo iz Moskve stiže na Buljaricu sa novim hitovima među kojima je i "Time Won’t Wait". Sa regionalne rep scene, pored imena kao što su VIP i Coby, na glavnoj festivalskoj bini pokazaće šta znaju Arafat, Surreal, Fox, Kukus Klan, Arafat, Mili i Sara Jo.
 
Nastupe na festivalu koji će biti održan od četvrtka, 30. avgusta, do subote, 1. septembra, na plaži Buljarica u Budvi potvrdili su i Dimitri Vegas & Like Mike, Paul Kalkbrenner, Nile Rodgers & Chic, Nina Kraviz, Alice Merton, Dax J, Lost Frequencies, Burak Yeter, Antigone, Francois X, Shlømo, Eagles & Butterflies, Filatov&Karas, Sofia Rodina, Marko Nastić, PTU Live, Hladno pivo, Van Gogh, Marko Louis, Sajsi MC , Krešo Bengalka, Vojko V, Who See, Bassivity Showcase, Lag, Vakat AKA Aleksandar Grum, Forest People, Gillerz & Be Good, Ilija Đoković, Sugar Lobby, Monosaccharide, Bodzie, Popi Divine, Mr. Lekka, Branko Vuković, Buba, Vegim & Flekitza, Ana RS, TZ Project, ČX, Sabinaa, Jan De R i mnogi drugi.
 
Trodnevne  ulaznice za Sea Dance po ceni od 2.990 dinara dostupne su na sajtu seadancefestival.me do 22. avgusta, nakon čega će cena biti viša, a preko zvanične turističke agencije EXIT festivala EXIT Trip, u ponudi je i smeštaj i organizovan prevoz iz Srbije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Exit