Dvadeset filmova u trci za Zlatnu palmu

Ukupno 20 filmova će se takmičiti za prestižnu nagradu Zlatnu palmu na ovogodišnjem 69. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu, objavljeno je na sajtu te kulturne manifestacije.

Na spisku filmova nalaze se film "Hulijeta" španskog reditelja Pedra Almodovara, "The last Face" američkog reditelja Šona Pena i "Paterson" Džima Džarmuša. Za Zlatnu palmu će se takmičiti i "Loving" Džefa Nikolsa, kao i "Juste la fin du monde" belgijske braće Lika i Žan-Pjera Dardena.

Francuzi će biti zastupljeni filmovima "Personal Shopper" Olivijea Asaje, "Ma loute" Brunoa Dimona, "Rester vertical" (Ostati uspravan) Alena Girodija i "Mal de pierres" (Bolest kamenja) rediteljke Nikol Garsije.

Na spisku se nalaze i Britanac Ken Louč sa "I, Daniel Blake" i Holanđaninin Pol Verhoven s filmom "Ona".

Na crvenom tepihu festivala, koji traje od 11. do 22. maja, očekuju se brojne filmske zvezde, među kojima Rasel Krou, Šarliz Teron, Kristen Stjuart, Rajan Gosling, Marion Kotijar, Vensan Kasel, Žilijet Binoš i Izabel Iper.

Almodovar, koji je nedavno otkazao dolazak na promociju filma u Španiji zbog svetskog poreskog skandala "panamskih dokumenata" doći će u Kan da predstavi svoje ostvarenje "Hulijeta".

Festival će otvoriti novi film Vudija Alena "Café Society", s Kristen Stjuart i Džesi Ejzenberg u glavnim ulogama.

Žirijem festivala predsedavaće australijski reditelj Džordž Miler, tvorac čuvene sage o "Pobesnelom Maksu".

Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.