Stoun o filmu o Snoudenu: Vlada nas sve vreme laže i radi nezakonito

Američki reditelj Oliver Stoun kaže da njegov triler o uzbunjivaču i bivšem radniku NSA Edvardu Snoudenu govori o "skrivenom podzemnom svetu".

Stoun je s novinarima razgovarao na festivalu u Torontu, gde je film premijerno prikazan.

Džozef Gordon Levit igra saradnika američke obaveštajne službe, koji je 2013. pobegao u Rusiju nakon što je na internetu objavio poverljivu dokumentaciju o nadzoru interneta i telefona, koje je sprovodila američka služba NSA. U filmu glume Melisa Leo, Zakari Kvinzo i Šajlen Vudli.

"To je skriveni podzemni svet i niko iz NSA o tome javno ne govori. Radi se o detektivskoj priči koja govori o onome što ne znamo. Vlada nas sve vreme laže i ono što radi je nezakonito, i nastavlja s tom praksom", ističe Stoun.

Gordon Levit, koji se za ulogu pripremao tako što se u Rusiji susreo sa Snoudenom, kaže da ga je zanimalo kako se u filmu tretira pitanje patriotizma.

"Postoje dve vrste patriotizma - jedno po kojem ste bezrezervno odani svojoj zemlji. Ali, postoji i drugo, ono koje se u njemu razvijalo u razdoblju od devet godina koje smo prikazali u priči, ono u kojem on sebi postavlja pitanja. To je privilegija kada ste iz države kao što je SAD", rekao je Gordon Levit.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.