Rekordan broj Emija za "Igru prestola"

Serija "Igra prestola" osvojila je nagradu Emi za najbolju dramsku seriju drugu godinu za redom i postala najnagrađivanija televizijska serija.

Serija "Potpredsednica" (Veep) ponovo je dobila nagradu za najbolju komediju, a Džulija Luis-Drajfus koja igra glavnu ulogu nagrađena je rekordnim šestim Emijem za najbolju glumicu u komediji.

Džefri Tembor osvojio je nagradu za najboljeg glumca u komediji za ulogu u seriji "Transparentno" (Transparent).

Iznenađenje su bili dobitnici nagrada za najbolje uloge u dramskim serijama. Remi Malek i Tajtana Maslani pobedili su u jakoj konkurenciji za uloge u serijama "Gospodin Robot" (Mr. Robot) i "Crno siroče" (Orphan Black).

"Igra prestola" dobila je ukupno 12 nagrada na sinoćnoj dodeli Emija, pa je zajedno s nagradama Emi u tehničkim kategorijama dodeljnim prošlog vikenda osvojila ukupno 38 Emija i time postala najnagrađivanija serija ikada, prestigavši seriju "Frejzer" koja ima 37 Emija.

Serija "Narod protiv O. Džej Simpsona" (The People v. O.J. Simpson) dobila je pet Emija.

Nagrade za najbolje sporedne uloge u dramskim serijama dobili su Megi Smit za "Downton Abbey" i Ben Mendelson za "Bloodline", a za najbolje sporedne likove u komedijama nagrađeni su Lui Anderson za "Baskets" i Kejt Makinon za "Saturday Night Live".

Na dodeli nagrada dodaknute su i političke teme, a zvezda Luis-Drajfus se osvrnula na republikanskog kandidata za predsednika Donalda Trampa i njegovo obećanje da će izgraditi zid na granici s Meksikom.

"Želela bih da iskoristim ovu priliku da se lično izvinim za trenutnu političku klimu. Mislim da je 'Potpredsednica' srušila zid između komedije i politike. Naša serija je počela kao politička satira, ali sada izgleda više kao trezven dokumentarac", rekla je glumica.

Tembor, koji u seriji igra transseksualca, pozvao je Holivud da više zapošljava transeksualne osobe i da on bude poslednji glumac koji nije transseksualac koji će dobiti takvu ulogu.
 

  • Nikad kao Bane...

    19.09.2016 19:42
    Razmislite da li ova serija možda poručuje kako ljudski rod ne bi trebalo da se ponaša? Ljudi bi trebalo da su dovoljno evoluirali da samo razlikuju dobro od lošeg, a ne da im neki tamo kroji i određuje kako da žive. Možda da nekad pogledate neku grčku tragediju, npr. Tit Andronikus, pa da razmislite zašto se još od Antike obrađuju ovakve teme.
  • Branislav je u pravu

    19.09.2016 14:27
    Bane
    Totalno se slazem sa vama! SVAKA CAST! Zar nam nije dosta ovoga sto nam je tadiceva vlada nametnula? Da nam je svaki kao Putin gde bi nam bio kraj!
  • Branislav

    19.09.2016 12:37
    Nagrada za popularisanje nasilja, varvarstva i incesta..jos malo pa ce i oni ponosno da paradiraju..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.