Mel Gibson najbolji reditelj godine

Mel Gibson se u velikom stilu vratio na velika vrata u Holivud, koji mu nije bio naklonjen proteklih godina, zbog njegovih ispada i nedoličnog ponašanja, kao i izjava koje su raznoliko tumačene, ali uglavnom negativno.

Ipak, "Hacksaw Ridge" je film kojim je Gibson uspeo da kaže kako je vreme da se prošlost ostavi u prošlosti i ponovo da šansa ovom kreativnom velikanu.

Kapri Holivud međunarodni filmski festival dodelio je ovo veliko priznanje oskarovcu, a u njegovo ime nagradu je primio producent filma "Hacksaw Ridge", Bil Mekanik, koji je, ujedno, dobio nagradu za producenta godine.

Festival se održava na italijanskom ostrvu u blizini Napulja. "Trebalo mi je 15 godina da napravim ovaj film", rekao je Mekanik.

"Mel će biti veoma srećan zbog ove nagrade. Oduvek sam mislio da je on savršen za ovaj film, ali on je prihvatio režiju tek nakon mog trećeg zahteva! Napraviti ovaj film bilo je veoma važno. Kao što reče izraelska pevačica Noa, predsednica ovogodišnjeg izdanja festivala, 'Umetnost je važnija više nego ikada, sada, u ovom ludom svetu kojim vlada netolerancija'. U ovom filmu postoje vrednosti otvorenog uma, koje često fale holivudskim filmovima".

Film "Hacksaw Ridge" imao je premijeru upravo u Italiji, na Filmskom festivalu u Veneciji, na kojem je prisutna filmska ekipa dobila stojeće ovacije. Dvadeset prvo izdanje Kapri festivala završava se 2. januara 2017. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.