Priprema se film o Džonu Lenonu i Joko Ono

Producent Majkl de Luka udružio se sa Joko Ono i scenaristom Entonijem Makartenom (Teorija o svemu) i sprema se da počne rad na drami o ljubavnoj priči Džona Lenona i Joko.
Džon Lenon i Japanka Joko Ono upoznali su se krajem šezdesetih kada je ona bila još neafirmisana umetnica, a on svetska zvezda. Njeno ime ostaće zauvek vezano, u negativnom kontekstu, za raspad "Bitlsa" i početak Lenonove solo karijere.
 
Njih dvoje bili su provokativni zagovornici mira i protivnici rata u Vijetnamu. Nakon kratkog raskida, sredinom sedamdesetih, ponovo su postali nerazdvojni sve do Džonovog ubistva 1980. u Njujorku. Od tada je Joko čuvar njegove muzike i zaostavštine.
 
- Film će se fokusirati na zrele, važne teme ljubavi, hrabrosti i aktivizma u SAD, sa namerom da insprišemo današnju omladinu da stvori jasnu viziju sveta kakvog želi i bori se za nju - kazao je De Luka. Ovaj producent poznat je po filmovima zasnovanim na istinitim pričama poput "Kapetana Filipsa", "Formule uspeha" (Moneyball) i "Društvene mreže".
 
Scenarista Entoni Makarten sada će dobiti još jedan poznat par za "seciranje", nakon što je nominovan za Oskara za film "Teorija  o svemu" o Stivenu i Džejn Hoking. Makarten je nedavno napisao i scenarije za "Darkest Hour" o Vinstonu Čerčilu (Gari Oldman) i "Bohemian Rhapsody" o Frediju Merkjuriju (Rami Malek).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.