FOTO: Monika Beluči otvorila Fest u Beogradu

Italijanska glumica Monika Beluči podigla je večeras zavesu u Centru Sava, što je označilo početak 45. Međunarodnog filmskog festivala Fest, koji će trajati do 5. marta.
"Dragi Beograde, festival je otvoren", rekla je Belučijeva i dodala da joj je čast što je više puta bila u Srbiji i radila s velikim rediteljem Emirom Kusturicom u filmu "Na mlečnom putu".
 
Ona je navela da je za nju boravak u Srbiji bilo divno i izuzetno iskustvo.
 
Nagrada Beogradski pobednik dodeljena je večeras, na otvaranju festivala, glumcu Ljubiši Samardžiću za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, dok je ista nagrada za dosadašnje stvaralaštvo uručena španskom reditelju Karlosu Sauri.
 
Samardžić zbog bolesti nije mogao da prisustvuje uručenju, te je nagrada predata gradskoj sekretarki Beograda za kulturu Ivoni Jevtić, koja je poručila da je to "pobednik za pobednika" i pozvala publiku da Samardžića pozdravi jakim aplauzom da "izađe kao pobednik u borbi za život".
 
Karlos Saura rekao je da mu je žao što ne zna srpski, koji je, kako je rekao, za njega veoma lep jezik i izrazio nadu da će ponovo doći u Beograd. Nakon ceremonije otvaranja, prikazan je film "Na mlečnom putu", najnovije ostvarenje reditelja i scenariste Emira Kusturice.
 
Program su vodili glumci Dragana Mićalović i Slaven Došlo. Umetnički direktor FEST-a Jugoslav Pantelić rekao je da će publika u glavnom programu moći da vidi 15 filmova iz 12 zemalja, poznatih autora kao što su Haim Tabakman, Argiris Panimitropulos, Djuzepe Pičoni, Kiril Serebrenjikov, Nevio Marasović, Pavel Lungin, Hana Jušić, Damjan Kozole i drugi.
 
Na festivalu će premijerno biti prikazano 95 filmova, a publika će moći da vidi najbolje filmove sa svetskih festivala i gotovo sve favorite za Oskara, dok će na zatvaranju biti prikazan film "Tišina", američkog režisera Martina Skorsezea. 
 
Tokom FEST-a, u Beogradu će boraviti oko 40 poznatih filmskih stvaralaca, a očekuje da će filmovovi privuci oko 100.000 gledalaca.  
  • Dragana

    25.02.2017 00:26
    Prirodna
    Neka se naše glumice,pevačice i pojedine političarke uglegledajiu na nju kako se treba šminkati i oblačiti! A, ne pudera na kile,veštačke trpavice,kandže od noktiju i tovar nakita,a tek garderoba,užas!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.