VIDEO: Kjubrikovi filmovi u Jugoslovenskoj kinoteci

Retrospektiva filmova jednog od najvećih umetnika svetske kinematografije Stenlija Kjubrika, na repertoaru je Muzeja jugoslovenske kinoteke od 27. do 31. marta.
Među odabranim filmovima velikog majstora, našla su se ostvarenja koja su obeležila istoriju sedme umetnosti: Ubistvo – Uzaludna pljačka, Staze slave, Spartak, Lolita, Doktor Strejndžlav, Odiseja u svemiru 2001, Isijavanje, Paklena pomorandža, Beri Lindon, Bojev Metak.
 
Stenli Kjubrik je prema mišljenju mnogih njegovih kolega, ali i miliona ljudi širom sveta, jedan od najuticajnijih i najvažnijih reditelja svih vremena. 
  • Kliker

    24.03.2017 23:18
    Rimejk
    Da li će biti i onaj film iz 1969. godine, o spuštanju Amera na Mesec? Čitao sam da se za sledeću godinu priprema rimejk tog filma...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.