Brus Vilis plaćen za film koji se neće nikada snimiti

Nakon sudskog procesa koji je trajao nekoliko meseci, Brus Vilis uspeo je da dobije novac za ostvarenje "Wake", koje je prekinuto usred produkcije zbog nedostatka finansijskih sredstava.
Producent Majkl Beranoja ("Margin Call", "Lawless", "The Words") upao je u finansijske probleme iz kojih nije uspeo da se iščupa tokom snimanja filma, a prema oštrim pravilima u filmskoj industriji Amerike, ukoliko nema dovoljno sredstava da se isplati ekipa, produkcija se odmah obustavlja.
 
Naime, prema ugovoru Vilisu je sledovalo 7 miliona dolara za snimanje i 10 odsto od profita filma. Agencija CAA koja zastupa Vilisa, ugovorila je da honorar bude uplaćivan kako produkcija bude tekla. Vilis je uradio pripremu za film, pročitao određene knjige u tom periodu, nagovorio kolegu Bena Kingslija da učestvuje u filmu i započeto je snimanje, 16. februara 2015. godine.
 
U toku snimanja filma Vilis je dobio "samo" 3 miliona, a kada je ostatak trebalo da bude uplaćen, počeli su finansijski problemi i pokušaj da se ugovor koriguje. Odmah je reagovalo Udruženje reditelja Amerike koje je sugerisalo angažovanom osoblju da prekine rad na filmu, kako bi zaštitilo njihova prava.
 
Krenule su tužbe i kontratužbe i kako to obično biva, počeli su da pljušte argumenti sa obe strane o tome da ova druga nije ispoštovala odredbe ugovora. U ovom slučaju, zakon je ipak bio na strani Brusa Vilisa i ostalih i produkcija je primorana da im isplati ugovorene iznose.
 
Vilis je uspeo da dobije honorar iako film nije nikada završen. "Wake" je trebalo da bude priča o sociopati koji pokupšava da se ponovo poveže sa porodicom koja ga je napustila. S obzirom da je projekat trajno ugašen, u dogledno vreme nećemo imati prilike da vidimo tandem Vilis – Kingsli.
  • AleksandarVojvođanin

    11.04.2017 10:02
    @mrva
    Bravo Majstore! Baš sam se slatko nasmejao i lepše mi počeo dan!
  • mrva

    11.04.2017 07:34
    zato mi "taj film" gledamo stalno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.