Simpsonovi proslavili 30. rođendan

Prva epizoda animirane serije "Simpsonovi" emitovana je na jučerašnji dan 1987.
Simpsonovi proslavili 30. rođendan
Foto: 021

Serija autora Meta Greninga, koja je veoma brzo stekla ogroman broj obožavalaca, počela je da se prikazije kao deo "Trejsi Ulman šoua" 19. aprila 1987. Nakon tri godine iz prvobitnog oblika skeča serija je prerasla u polučasovnu i dobila je udarni termin na televiziji "Foks".

Zamišljena je kao priča o dogodovštinama prosečne američke radničke porodice iz malog provincijskog grada, a ubrzo se ispostavilo da su njihove doživljaje mnogi prepoznali kao svoje životne priče, pošto Homer, Mardž, Bart, Liza i Megi Simpson, kao i brojni drugi likovi iz serije, na satiričan način prikazuju svakodnevicu.

Do sada je emitovano 615 epizoda, čime su "Simpsonovi" postali najdugovečniji američki sitkom.

Godine 2007. snimljen je i film "Simpsonovi", koji je zaradio 527 miliona dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.