Ekranizacija "Mahabharate" koštaće 140 miliona evra

Dvodelni film "Randamoozham", sa veteranom Mohanlalom u glavnoj ulozi, koštaće oko 140 miliona evra.
Ekranizacija "Mahabharate" koštaće 140 miliona evra
Foto: Pixabay
Glavni finansijer projekta je milijarder BR Šeti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.
 
"Randamoozham" je adaptacija istoimenog romana indijskog autora i scenariste Vasudevana Naira. Roman je, zapravo, reinterpretacija pesničkog epa "Mahabharate" iz perspektive Bhime, drugog princa Pandava. Film će biti sniman na engleskom, tamilskom i jezicima hindi, malajalam, kanada i telugu.
 
"'Mahabharata' je ep svih epova. Verujem da ovaj film ne samo da će postaviti globalne standarde već će repozicionirati Indiju i njenu snagu u mitološkom pripovedanju. Uveren sam da će film biti preveden na preko 100 jezika i dopreti do tri milijarde ljudi širom sveta", istakao je Šeti.
 
Film će režirati Šrikumar Menon, koji je rekao da će na filmu raditi umetnici nagrađeni Oskarima: "Pregovaramo sa najboljima na svetu iz filmske branše. Cilj nam je da ovo bude film za globalno tržište".
 
"Mahabharata" je adaptirana za film i TV nekoliko puta do sada. Tokom godina, na malim i velikim ekranima, emitovane su verzije na hindi, telugu i tamilskom, dok je ugledni pozorišni reditelj Piter Bruk 1985. uradio devetočasovnu verziju na engleskom, kasnije pretočenu u mini-seriju. Bruk se prošle godine ponovo vratio "Mahabharati" sa novom adaptacijom pod nazivom "Battlefield".
 
Očekuje se da snimanje filma "Randamoozham" počne u septembru sledeće godine, a da prvi deo stigne u bioskope početkom 2020.
 
Potpuna verzija epa sadrži više od 100.000 stihova, čineći ga dva puta dužim od "Biblije" i sedam puta dužim od "Ilijade" i "Odiseje" zajedno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.