VIDEO: Al Paćino u ulozi kontroverznog ragbi trenera

Al Paćino igraće u novom HBO-ovom filmu "Paterno" kontroverznog trenera ragbi tima na Univerzitetu u Pensilvaniji.
Ovo je još jedna u nizu njegovih saradnji s popularnom televizijskom kućom. Oskarovac se vraća na HBO u ulozi Džoija Paterna, a radnja filma počinje skandalom koji je šokirao akademsku zajednicu. 
 
Naime, kao trener s najviše pobeda u istoriji univerzitetskog ragbija, Paterno je bio upleten u slučaj u kojem je njegov kolega Džeri Sanduski optužen za seksualno zlostavljanje dečaka i mladića. 
 
Skandal je doveo u pitanje njegov rekordni broj pobeda, a kasnije je otkriveno da su Paterno i ostali odgovorni na univerzitetu znali za Sanduskijeve zločine. 
 
Inače, Džoi Paterno bio je glavni trener državnog Univerziteta u Pensilvaniji od 1966. do 2011. godine. Otpušten je s tog mesta nakon skandala, a umro je u 86. godini, početkom 2012, od raka pluća. 
 
Film "Paterno", snimljen po istinitim događajima, režirao je Beri Levison, poznat po delima "Rain Man", "Wag the Dog" i "Diner", dok su autori scenarija Debora Kan i Dejvid Mekena. 
 
 
Osim Paćina, u filmu će glumiti još i Rajli Kio, Eni Paris, Keti Bejker, Res Frejzer, Greg Grunberg, Midori Fransis i mnogi drugi. 
 
Još nije poznato kada će "Paterno" početi da se prikazuje u bioskopima.
  • Greska

    21.01.2018 00:05
    -
    Dajte se nauciti - americki fudbal i ragbi apsolutno nisu isti sport, ne brkajte babe i zabe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.