Giljermo del Toro predsednik žirija festivala u Veneciji

Meksički reditelj Giljermo del Toro, koji je za film "The Shape of Water" (Oblik vode) prošle godine osvojio "Zlatnog lava" Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji (Mostra), biće ove godine predsednik žirija tog festivala.
"Biti predsednik žirija Mostre je izuzetna čast i odgovornost koju prihvatam s poštovanjem i zahvalnošću", rekao je 53-ogodišnji reditelj i dodao da je Venecija "prozor svetske kinematografije, i prilika da se slave snaga i važnost kulture".
 
Film "Oblik vode" ove godine je dobio 13 nominacija, među kojima za najbolju režiju i najbolji film, za američku nagradu Oskar čiji dobitnici će biti objavljeni 4. marta.
 
Naredna, 75. Mostra održaće se od 29. avgusta do 8. septembra.
 
Uz Kan i Berlin, venecijanska Mostra je jedan od glavnih filmskih festivala u Evropi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.