VIDEO: Stiže nova serija Džordža Martina

Fanovi "Igre prestola" verovatno nestrpljivo očekuju povratak svoje omiljene sapunice sa zmajevima, a dok poslednja sezona ne stigne i društvene mreže pretvori u minsko polje spojlera, dobro je znati da uskoro stiže još jedna serija nastala prema delu Džordža Martina.
Reč je o adaptaciji njegove novele "Nightflyers" iz 1980, koja se pojavila i u istoimenoj zbirci kratkih priča objavljenoj 1985. 
 
Ipak, ne očekujte zmajeve i golotinju jer je u pitanju SF priča koju autor opisuje kao "Psiho u svemiru". Reč je o ambicioznom projektu Syfya čiju će distribuciju van područja SAD preuzeti Netflix, ujedno i koproducent serije, koji je time obogatio svoju već ionako bogatu ponudu. Iako o projektu slušamo već neko vreme, nedavno se pojavio i prvi trejler. 
 
Sudeći prema reakcijama na internetu - priča deluje obećavajuće.
 
Serija od deset epizoda prati posadu naprednog svemirskog broda Nightflyer i njihovu misiju da istraže najudaljenije delove Sunčevog sistema u potrazi za rasom vanzemaljaca. Ali, umesto prvog kontakta, počinju da se dešavaju čudne stvari, i misija, čiji je cilj otvaranje vidika, postaje borba za preživljavanje u zatvorenom prostoru. 
 
Međutim, priča je malo komplikovanija jer se sve dešava u budućnosti u kojoj Zemlji preti uništenje, a misteriozna vanzemaljska letelica možda krije poslednju nadu za spas čovečanstva. Na putu do cilja ljudi otkrivaju da veštačka inteligencija na njihovom brodu i kapetan kojeg nisu videli kriju verovatno još veću tajnu, ali i nezamislive užase.
 
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.