Netflixu zabranjeno učešće na festivalu u Kanu

Jednom od najpopularnijih američkih servisa za online stream multimedijskih sadržaja Netflixu zabranjeno je učešće na Kanskom festivalu.
Netflixovi filmovi zbog toga će ostati bez nagrade Zlatna palma.
 
Tijeri Fremo, glavni čovek festivala, rekao je za "Hollywood Reporter" kako je zabrana usledila nakon što je Netflix odbio da premijerno predstavlja svoje filmove u bioskopima. Iz Netflixa su pojasnili kako žele da ostanu dosledni i da sve svoje filmove prikazuju prvo putem mreže. Jedna od krajnjih opcija jeste da se filmovi istovremeno prikazuju online i u bioskopima.
 
Kada je reč o filmovima "Okja" i "The Meyerowitz Stories", koji su prošle godine prikazani na Kanskom festivalu, Netflix nije mogao istovremeno da ih prikazuje u bioskopima i na mreži zbog kompleksnog seta pravila o prikazivanju filmova na ovom festivalu.
 
"Kada smo izabrali dva prošlogodišnja filma pomislio sam kako mogu uveriti Netflix da ih prvo prikaže u bioskopima. Bio sam arogantan, a oni su odbili. Ljudi iz Netflixa vole crveni tepih i voleli bi da budu u selekciji s drugim filmovima na festivalu, ali oni razumeju kako je njihov model prikazivanja filmova drugačiji od našeg", pojasnio je Fremo.
 
Inače, svi filmovi na ovogodišnjem Kanskom festivalu koji će se održati u maju moraće svoje svetske premijere da imaju u Francuskoj.
  • čekićar

    28.03.2018 10:35
    ccc...
    Netflix jede malu decu. Toliko imaju dobre filmove, a naročito serije, da im treba posebnu nagradu dati. Holivud izbacuje samo Marvelove gluposti, ovi ljudu snimaju vrhunske stvari.
  • /

    28.03.2018 09:41
    /
    pre ce biti da je kan taj koji voli crveni tepih
    to je njihov krug 4 koji nagradjuje tepih a ne medij
  • gariNS

    26.03.2018 12:25
    I sta je onda problem sa Netflix-om kada kazu da su dosledni, svako ko ima net moze da pogleda njihove filmove za dz, a ko zeli moze da ih pogleda i na velikom platnu, bezvezna odluka Kana...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.