Novi "Osvetnici" nadmašili sve: Za 11 dana prešli granicu od milijardu dolara

Film "Osvetnici: Rat beskraja" postigao je nešto što nijednom filmu do sada nije pošlo za rukom – da za svega 11 dana u bioskopima širom sveta premaši magičnu granicu od milijardu dolara zarade od prodaje karata.
Novi Osvetnici su tokom vikenda za nama zaradili 162,6 miliona dolara, što ih je dovelo do ukupne zarade od 1,16 milijardi dolara. Granica od neverovatnih milijardu dolara pređena je u subotu, za svega 11 dana. 
 
Nadmašen je i rekord franšize Zvezdani ratovi, čiji je poslednji nastavak "Buđenje sile" do istog rezultata na blagajnama došao za 12 dana. Pritom, treba imati na umu da ostvarenje "Osvetnici: Rat beskraja" još uvek nije prikazano na ultravažnom kineskom tržištu.
 
"Ovaj sprint ka željenom ekskluzivnom klubu 'Jedna milijarda' potvrđuje 'Marvelovu' globalnu dopadljivost i privlačnost", smatra medijski analitičar Pol Dergarabedijan.
 
"Osvetnici: Rat beskraja" je 19. deo Marvelovog filmskog univerzuma u kojem se pojavljuju skoro svi Marvelovi superheroji.
 
  • Filmofil

    08.05.2018 09:04
    Mozda i najbolji dosada Marvelov produkt.
  • Vasa

    08.05.2018 07:35
    Sjajno
    Sjajan film. Buđenje SIle je totalno prosečan a zaradio je dosta zbog promocije i napaljenih na Ratove Zvezda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.