Večeras počinje filmski festival u Kanu

Međunarodni filmski festival u Kanu, 71. po redu, počinje večeras projekcijom filma iranskog reditelja Asgara Farhadija, dok će se do 19. maja za Zlatnu palmu takmičiti 21 ostvarenje.
Među filmova u trci za glavnu nagradu festivala nalaze se ostvarenja veterana svetske kinematografije, kao što su reditelji Žan-Lik Godar i Spajk Li, koji se vraća u Kan 27 godina posle filma "Ljubavna groznica" (Jungle Fever). 
 
Festival će otvoriti Havijer Bardem i Penelope Kruz sa psihološkim trilerom "Todos lo saben" (Svi znaju), iranskog reditelja Asgara Farhadija koji je snimio novi film na španskom jeziku. 
 
Novina festivala će biti zabrana slikanja mobilnim telefonom na crvenom tepihu, a biće ukinute projekcije takmičarskih filmova organizovane do sada samo za novinare. 
 
Predsednica ovogodišnjeg devetočlanog žirija je australijska glumica Kejt Blančet.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.