"Incredibles 2" oborio rekorde po zaradi u bioskopima

Animirani film Diznija i Piksara "Neviđeni 2" (Incredibles 2) probio je tokom proteklog vikenda rekord po zaradi na početku prikazivanja nekog animiranog filma i najveću za film rangiran s "PG" s preporukom da se gleda uz nadzor roditelja.
Kompanija Dizni je procenila da je film zaradio 180 miliona dolara prvog vikenda prikazivanja u bioskopskim salama.
 
Prethodni rekord za animirani film je držao još jedan nastavak Piskara "U Potrazi za Dori" (Finding Dory) koji je zaradio 135 miliona dolara na početku prikazivanja 2016. godine.
 
Diznijev film "Lepotica i Zver" (Beauty and the Beast) s glumcima držao je rekord po najviše prodatih ulaznica na početku za jedan film koji je rangiran PG.
 
Film "Neviđeni 2" stiže 14 godina posle prvog filma "Neviđeni" i nastavlja se tamo gde je prvi film prekinut sa superherojskom porodicom. Bred Bird se vratio za scenario i režiju za nastavak koji su neuobičajeno dobro prihvatili i kritika i publika.
 
  • /

    18.06.2018 20:18
    /
    a u futogu ga pustaju pre svih projekcija u srbiji

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.