VIDEO: Rajan Gosling kao Nil Armstrong na otvaranju festivala u Veneciji

Radnja filma "Prvi čovek" zasnovana je na priči o sletanju Apola 11 na Mesec, a glumac Rajan Gosling tumači Nila Armstronga, prvog čoveka koji hodao Mesecom.
Leto 2018. je do sada donelo britansku emisiju Ljubavno ostrvo, nalet vrućine, kao i neočekivani tok Svetskog prvenstva u fudbalu, piše BBC. Poslednja stvar o kojoj bilo ko razmišlja jeste zima i dodela filmskih nagrada.
 
Ali, uprkos tome što jul i dalje traje, startni pucanj, koji će kulminirati u februaru Oskarima, je opalio. Objavljeno je da će ove godine film "Prvi čovek" otvoriti Međunarodni filmski festival u Veneciji. Radnja filma zasnovana je na priči o sletanju Apola 11 na Mesec, a Rajan Gosling tumači ulogu astronauta Nila Armstronga, koji je postao prvi čovek koji se "prošetao" Mesecom 1969. godine.
 
Film je režirao Demijan Šazel. Njegov film "La La Land", u kome takođe glumi Gosling, otvorio je festival u Veneciji 2016. godine. Kler Foj, poznata po ulozi Elizabete II u seriji Kruna, tumačiće ulogu Armstrongove žene Žanet, dok će Kori Strol i Lukas Has, u znak sećanja, igrati astronaute Baza Oldrina i Majkla Kolinsa.
 
Film će premijerno biti prikazan u Ujedinjenim nacijama 12. oktobra.
 
"Želeo sam da vidim koliko je radikalna, luda i kontroverzna bila cela misija", rekao je Šazel za BBC. "Kakav je psihološki sklop ličnosti potreban da bi čovek mogao da napravi te prve korake? U vreme kada veliki broj ljudi smatra da će se taj poduhvat završiti neuspehom, da će te moguće koštati života. Postao sam oduševljen Nilom i onime što je moglo da prolazi kroz njegovu glavu tokom meseci i godina koji su doveli do te misije, kao i time koliko je to bilo natčovečanski", kaže on.
 
Film koji otvara festival uglavnom služi kao najranija i najbolja ponuda za sezonu filmskih festivala.
 
Nekoliko filmova koji su "lansirali" festival prethodnih godina postali su slavni po nagradama - kao što je Birdman ili Crni labud. Gravitacija, Everest, Neodlučni fundamentalista, Martovske ide, kao i prošlogodišnji Mali veliki svet, takođe su otvorili ovaj festival.
 
Sedamdeset i peti filmski festival u Veneciji počinje 29. avgusta i trajaće do 8. septembra. Podudara se sa Teluride i Toronto filmskim festivalima, koji su, takođe, tradicionalni indikatori filmova za Oskar.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.