Džejk Džilenhol i Hit Ležer nisu bili prvi izbor za film "Planina Broukbek"

Kada se pre 13 godina pojavio u bioskopima, drama "Planina Broukbek" podigla je ogromnu prašinu u javnosti upravo zbog priče kaubojskog gej para koji su glumili Džejk Džilenhol i Hit Ležer.
Ovim ulogama Džejk i Hit su stekli veliku slavu iako su i pre toga bili veoma angažovani u svom poslu, kao i nominacije od kojih je svakako najznačajnija ona za Oskara. 
 
Ipak, malo je ko je prvobitno trebalo da učestvuje u ovom filmu. 
 
Što se tiče režije, to je bio kontroverzni reditelj Gas Van Sant. 
 
"Niko nije hteo da radi taj film. Ja sam se prihvatio toga i hteo sam jaku glumačku postavu. Mislio sam da nam trebaju stvarno poznati glumci kako bismo to izveli. To nije išlo. Pitao sam sve uobičajene prve izbore - Leonarda Dikaprija, Breda Pita, Meta Dejmona, Rajana Filipea... Svi su odbili", otkrio je.
 
Kako kaže, danas bi drugačije birao glumce - ne bi se fokusirao na zvezde već na manje poznate umetnike. 
 
Ipak, na kraju je Gas odustao od ovog angažmana, a posao reditelja oberučke je prihvatio Ang Li koji je angažovao Hita Ledžera i Džejka Džilenhola.
  • Slabo

    23.07.2018 18:26
    Tadic i Krstic bi sijali!
  • koka

    23.07.2018 14:21
    hvala bogu da je to ispalo kako je ispalo i Ang Lee rezirao...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.