Rejfu Fajnsu nagrada za doprinos svetskoj kinematografiji

Britanskom glumcu i reditelju Rejfu Fajnsu pripala je nagrada za evropski doprinos svetskoj kinematografiji, koju dodeljuje Evropska filmska akademija.
Fajnsu je pripalo počasno priznanje za, kako je navedeno u saopštenju EFA, bogatu i dugu karijeru ispred i iza kamere i njegovu posvećenost filmu. 
 
"Rejf Fajns je kreirao filmove koji nastavljaju da nas inspirišu i dotiču", stoji u obrazloženju. 
 
Fajnsov najnoviji projekat je film "Bela vrana" o Rudolfu Nurejevu koji je režirao i u kome igra Puškina. 
 
Prethodno je tumačio lik Čarlsa Dikinsa u ostvarenju "Nevidljiva žena" iz 2013. koji je takođe potpisao kao reditelj. 
 
Njegov rediteljski debi bio je film "Koriolan" iz 2011. koji je jednim delom sniman i u Beogradu. 
 
Među mnogobrojnim ulogama izdvajaju se one u ostvarenjima "Grand Budapest Hotel", "Šindlerova lista" za koju je osvojio nagradu "Bafta" i bio nominovan za Oskara, "Engleski pacijent" za koji je takođe bio nominovan za nagrade "Oskar" i "Bafta", "Čitač", a tu je i uloga Lorda Voldemorta u popularnom serijalu o Hariju Poteru, kao i "M" u filmovima o Džejmsu Bondu - "Skyfall" i "Spektra". 
 
Fajnsu će nagrada Evropske filmske akademije biti uručena 15. decembra u Sevilji.
  • pera

    17.10.2018 13:37
    ..
    To SRBINE! Brate, kako razvaljujemo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.