Rejdiohed sutra izdaje novi album

Britanski alternativni rok bend "Rejdiohed" sutra će izdati novi, deveti po redu studijski album, saopšteno je na sajtu te grupe.
"Rejdiohed" je u petak izdao singl "Daydreaming" s porukom da je to "delić novog albuma koji izlazi u nedelju".
 
Bend nije ništa drugo precizirao tako da se ne zna naziv novog albuma čija će promotivna turneja početi 20. maja. "Rejdiohed" je izdao osam albuma, dok je pevač i frontmen benda Tom Jork prošle godine izdao drugi solo album.
 
Najpoznatije pesme "Rejdioheda" su "Street Spirit (Fade out)", "Creep", "Karma police" i "No Suprises".
 
Jork (46) je kao muzičar prepoznatljiv po svom karakterističnom glasu tenora, čestoj upotrebi falseta i sposobnosti da peva u širokom notnom rasponu. Svira gitaru i klavir, ali ume da svira i bubnjeve i bas gitaru.
 

Pevač se često spominje kao jedna od najuticajnijih ličnosti u alternativnoj rok muzici. Magazin Kju (Q) ga je 2002. godine svrstao kao šestu najuticajniju ličnost u alternativnoj muzici, dok je "Rejdiohed" 2005. godine rangiran na 73. mesto liste časopisa Roling stoun 100 najvećih bendova svih vremena. 

  • Неђо из Кистања

    08.05.2016 11:24
    Егзит
    Кад ћемо њих коначно видјети на Егзиту?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".