Frontmen "Šinobusa" obradio šlager "Devojko mala"

Drugi studijski album pod nazivom "Sunčani put", koji potpisuje kantautor Milan Korać (Šinobusi), objavljen je 6. maja preko digitalnih servisa iTunes, Amazon, Apple Music, Spotify, Deezer i BandCamp.

Pesme su napisane u slavu života, ljubavi i posebnih mesta na sunčanom putu.

Aranžmani su minimalistički, a muzika vedra i raspevana s neizbežnom dozom ravničarske melanholije. Četiri od dvanaest pesama su instrumentali, a jedna je obrada šlagera "Devojko mala", koji se prvi put pojavio u kultnom jugoslovenskom filmu "Ljubav i moda" 1960. godine.

Album je snimljen u studiju "Shine" u Novom Sadu, produkciju potpisuju Radovan Škorić i Milan Korać.

Inače, "Sunčani put" se može preslušati i kupiti putem Bandcamp stranice izdavača po ceni od 4.49 dolara, a svako ko želi može da pomogne bend, može da uplati po želji više od navedene sume.

  • Znalac

    10.05.2016 20:00
    Smor
    Ako hoćeš da obradiš istinsku legendu Jugoslovenske muzike moraš imati veliko muzičko iskustvo i znanje. Dečko je precenio sebe i svoje mogućnosti. Kada si frontmen grupe čija je svaka pesma ista onda prvo treba da probaš sa MUZIČKIM TOBOGANOM pa kad porasteš onda radiš ozbiljne stvari. Neozbiljno, nejasno, nedovršeno!
  • NenadNS

    09.05.2016 18:04
    Podatak više
    Singl sa pesmom "Devojko mala" na ruskom jeziku u izvođenju Đorđa Marjanovića jedna je od najprodavanijih ploča u Sovjetskom savezu svih vremena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika