Dokumentarac o "Bitlsima" od danas u domaćim bioskopima

Dokumentarni film "The Beatles: Eight Days a Week - Godine Bitlmanije" reditelja Rona Hauarda od danas će biti na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, najavio je distributer "MegaKom film".

Pet decenija od izlaska jednog od najhvaljenijih albuma "Revolver" legendarnih "čupavca" iz Liverpula (Džona Lenona, Pola Makartnija, Džordža Harisona i Ringa Stara), na veliko platno dolazi dokumentarac o njima koji je odobren od strane Makartnija i Stara.

Dokumentarac istražuje putovanje najpoznatijeg benda svih vremena u periodu od 1963. do 1966. godine i fenomen "Bitlmanije".

Uz intervjue s Polom Makartnijem i Ringom Starom, tu su i arhivski snimci koncerata, intimni momenti iz studija koji daju sliku o tome kako je sve u vezi s tim fenomenom izgledalo. Dokumentarac je praktično hronika turneje čuvene grupe u prvoj polovini šezdesetih godina.

Delovi sa čuvenog koncerta na njujorškom "Šea" stadionu iz 1965, na kojem je bilo više od 55.000 ljudi, podsetiće gledaoce na ono što je nazvano "početkom britanske invazije na SAD", a što je počelo neviđenim dočekom na njujorškom aerodromu i zatim gostovanjem u TV šou čuvenog Eda Salivena.

Film prikazuje sve, od prvih nastupa u rodnom Liverpulu, preko Hamburga i Njujorka, do nastupa u Melburnu i Tokiju.

O studijskim albumima i pričama koje su pratile snimanja uglavnom se sve zna, pa je je Hauard zbog toga pokušao da fenomen "Bitlsa" istražuje kroz njihovu koncertnu karijeru. Tokom rada na ovom filmu, shvatio je da koliko god je i sam bio obožavalac grupe, mnoge stvari o njima nije znao, te su mu bile potrebne čak tri godine da završi projekat.
 

  • Zivan

    23.09.2016 09:39
    Bilo je već dokumentarnih filmova o Bitlsima, ali nije loše pogledati još jedan, tim pre što je sniman sa velike vremenske distance, pa se mnogi dogadjaji, pojave, ljudi drugačije sagledavaju nego u prethodnim decenijama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika